TEDxBucharest City 2.0

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Nu vi se pare ciudat ca o suedeza sa fie ambasadoarea Bucurestiului si a Romaniei in lume? Mie da.

Afis TEDxBucharest City2.0 CU SPONSORI-01Asa am facut cunostinta cu editia speciala a TEDx-ului de anul acesta. Prin intermediul unei femei care a cunoscut Romania inainte de ’89 si care a revenit in 2011 din curiozitate. Iar de atunci face tot ce-i sta in putinta pentru a  aduna oameni, intamplari si povesti romanesti demne de povestit. Uneori demersul ei este interpretat ca fiind nebunesc, insa asta nu o opreste; pentru ca ea crede in noi, romanii, mai mult decat o facem noi. Este un om care crede in menirea ei si insista in a face din Romania un loc iubit de intreg mapamondul.

The Bucharest Lounge este locul in care Yvette Larsson aduna povesti si raspandeste optimism, locul prin care se straduieste sa imbunatateasca imaginea unei tari ce nu-i apartine in nici un fel.

Nu cred ca exista lectie mai corect aplicata si mai rusinoasa pentru noi, toti aceea care ne mandrim sau ne rusinam cu tara asta si cu bogatiile ei doar cand ni se ofera un pretext de nationalism reactiv.

Nu trebuie uitati, bineinteles, ba chiar apreciati si Bogdan Ferariu si Jean Popescu, cei ce formeaza o tanara echipa de creativi in zona digitala si care au ca principal tel contributia considerabila la prezenta Romaniei in online. Si ei lupta sa faca Romania vizibila si o fac in mediul ce le e cel mai cunoscut. Probabil ati auzit de ei daca stiti 1dece.ro, iar daca nu, sunt convinsa ca vom mai auzi de ei.

Cei enumerati mai sus sunt doar 2 exemple pe care le-am descoperit la TEDx, doar 3 dintre speakerii acestei conferinte care mi-au demonstrat ca pasiunea pentru cea ce faci, munca asidua si energia orientata pozitiv pot crea lucruri marete.

Pana la TEDxBUcharest din noiembrie, nu ezitati sa urmariti video-urile de pana acum, sunt ceea ce va trebuie atunci cand va pierdeti entuziasmul, energia sau optimismul.

 

    Leave Your Comment Here