Construim

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

andreeaburlacu-construimPentru al 3lea an consecutiv mi-am propus sa construiesc alaturi de Habitat for Humanity. De ce nu e greu de intuit. Pentru ca orice gest de intr-ajutorare a semenilor iti ofera sentimentul acela de bine, de utilitate, de fericirie a lucrului bine facut. Pentru ca oamenii care intra in programul acesta au nevoie de asta, pentru ca astfel simt ca pot contribui la dezvoltarea unei lumi mai bune, pentru ca in acest mod pot ajuta oameni mai putin norocosi ca mine.

Anul trecut a fost asa, acum doi ani asa. Anul acesta sper sa fie si mai mult si mai bine. Sper sa pot munci mai mult, sper sa pot strange mai multi bani pentru familiile beneficiare.

Ce vom face?

Joi, 10 octombrie, 20 de bloggeri merg la Vizuresti (25 de km de Bucuresti) si construiesc o zi intreaga.

La finalul zilei, ne strangem in ”biblioteca vie”. Conceptul este al celor de la A.R.T. Fusion si ne va ajuta sa ne cunoastem mai bine cu beneficiarii. Pe scurt, fiecare dintre cei prezenti acolo poate deveni o carte de citit pentru ceilalti.

Exact ca anul trecut, vrem sa strangem cate 200 de lei de blogger. Banii se vor duce pe transport, mancare, materiale de constructie si donații catre comunitate. Iar aici intervin cu cerea deschisa catre voi: 200 de lei nu e o suma mare, o poate da oricare dintre noi cei implicati in proiect. Insa pentru ca scopul e sa strangem cat de mult putem pentru aceste familii, va propun un targ: ofer la schimb pentru donatii …. clatite. Glumesc, ar fi cam greu sa fac zeci/sute de clatite. 🙂 Va ofer expunere pe acest blog. E mai bine asa. 🙂

Asadar, toti aceea care vor sa contribuie la atingerea sau si mai bine, depasirea acestei sume modice sunt rugati sa lase un comentariu la acest articol. Vom vedea apoi cum facem sa intrati in posesia clatitelor, pardon a spatiului de promovare 🙂

Ce zicezi, ajutam niste oameni?

 

Credit foto: Cristi Sutu.

Despre Habitat for Humanity:

Habitat for Humanity este o mişcare non-profit care construieşte şi reabilitează locuinţe pentru familii defavorizate din întreaga lume. Detalii, aici.

Despre Big Build:

 Big Build este cel mai mare eveniment anual al Habitat. Anul acesta, tema este ”Mai mult decât case: COMUNITĂȚI”. De-a lungul a 5 zile, vor fi reabilitate/ construite un dispensar, o școală, o grădiniță și o casă de cultură pentru 1.400 de oameni din Vizurești. Detalii, aici.

    Leave Your Comment Here