#EnjoyHD

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Processed with VSCOcam with f2 presetsau cum sa te bucuri de Hunedoara.

Uneori simti nevoia sa evadezi. Alteori sa stai locului si sa te lasi cuprins de tot binele ce te inconjoara. Uneori esti obosit si vrei sa-ti duci singuratatea departe, alteori ai toata energia din lume si vrei s-o imparti cu oameni dragi.

Dupa o vara lunga, plina de plecari prin tara si prin lume, am hotarat sa-mi inchei perioada incarcata de evadari din Bucuresti intr-o tabara de fotografie intr-un loc linistit, boem, din care sa-mi adun forte noi pentru toamna.

Asa am ajuns in Hunedoara, mai exact la vreo 10 km de Deva, in cam singura zona din tara pe care n-o vazusem pana acum. Gazde faine si primitoare ne-au fost cei de la Conacul Archia, iar alaturi mi-a fost o gasca simpatica de prieteni calatori.

Pentru ca weekendul are doar cateva zeci de ore, bine delimtate, iar posibilitatile de a-ti petrece timpul si de a descoperi o multime de lucruri si locuri speciale sunt multe, ne-am imparit pe echipe si am decis sa vada fiecare altceva, astfel incat sa va oferim o paleta cat mai vasta din experientele noastre.

Eu am fost norocoasa care a vazut Muzeul Civilizatiei dacice si romane, Cetatea Devei, Parcul Dendrologic si Castelul Corvinilor. E fascinant sa afli o sumedenie de lucruri despre istoria noastra, sa vezi numeroase specii de arbori si arbusti – eu am promis deja sa revin in Parcul Dendrologic in mai cand sunt inflorite magnoliile, sa te bucuri de peisajele tarii asteia care ascunde si lucruri frumoase dincolo de scandaluri, drumuri proaste si economie slaba.

Processed with VSCOcam with c1 preset

 

Conacul Archia, cel in care ne-am odihnit, ne-am bucurat de jocuri si traditii si  ne-am impartasit povestile e locul ideal de cazare daca drumurile va duc in zona. E departe de aglomeratia urbana, de zgomot, e cald, primitor, frumos condimentat cu accesorii ce-i vin manusa (fiecare camera are propriul specific), departe de ganduri negre si griji.

Pana imi mai adun gandurile si mi se sedimenteaza experientele astfel incat sa va pot povesti mai multe, va las cu fotografiile facute de noi prin Hunedoara si va astept intrebarile.

#EnjoyHD este un eveniment organizat de Eventur si Enjoy Diversity, in parteneriat cu Consiliul Judetean HunedoaraConacul ArchiaMichelin Romania si Autonom Rent-a-Car.

    Leave Your Comment Here