Singur pe lume

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

balenul singurSi nu, nu e titlul lui Hector Malot, ci e vorba de un balen singur-singurel. E o poveste veche, inceputa in 1992, cand specialistii au gasit prima data aceasta balena singuratica. In unele articole sta precizat faptul ca ar fi vorba despre un mascul, asadar eu l-am numit “balenul”.

De ce e atat de singur? Pentru ca nimeni nu-l intelege. Uriasul mamifer din Pacific emite sunete pe o frecventa mult mai inalta decat restul balenelor. Ca sa intelegeti mai bine diferenta, balenele emit sunete pe o frecventa cuprinsa intre 12 si 25 hertz, iar balenul nostru pe una de 52 hertz. Pe scurt, balenul vorbeste, striga, cauta cu disperare apropiere si comunicare cu suratele sale, insa este total igorat si singur pentru ca vorbeste alta limba.

Eu am descoperit de curand povestea si de atunci ma tot intreb cum o fi sa cutreieri singurel pamantul (in cazul lui apele), sa vorbesti singur o viata intreaga, sa nu ai familie, prieteni, apropiati, nimic, doar pentru ca natura te-a lasat special,  pentru ca incerci o comunicare doar de tine stiuta, pentru ca nu esti la fel cu ceilalti.

Nu pot sa nu extrapolez la oameni si sa-mi pun aceeasi intrebare, sa nu ma gandesc cate asemenea suflete neintelese or fi pe lume pe care nu le auzim, nu le ascultam, nu le observam.

Pana data viitoare, sa ne tinem urechile deschise. Cine stie ce minuni descoperim.

 

Aici puteti gasi cantecul de singuratate al balenului din poveste.

Sursa foto.

 • Irina Bărăgoi

  Ce trist! 🙁
  Nu mă pricep eu la fizică, dar oare nu ar fi posibil să se construiască ceva care să preia sunetele și să le amelioreze intensitatea?! Săracul balen…

 • Andreea

  Nu stiu, asta ma intreb si eu. Oare n-o fi vreun inginer destept care sa il ajute?

 • Azi plecăm Lipa Lipa prin lume - Lipa Lipa

  […] amândoi asa”! Suntem foarte diferiți în unele privințe, ce-i drept, dar probabil ca și Hertz “emitem pe aceeași frecvență”. Alex știe cum să facă mici mici lucrurile, eu știu […]

Leave Your Comment Here