Cluj City Break

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

piata unirii clujUn altfel de articol despre un altfel de eveniment. Un altfel de oras. Totul in sensul ala bun, in sensul care te face sa tot revii, desi e departe si timpul nu-ti permite intotdeauna. Dar iti place, te incanta, de uimeste si te cheama inapoi. Asa e Clujul. Asa sunt oamenii de acolo. Si pe langa toate astea, Clujul obtine titluri peste titluri, devine un oras din ce in ce mai recunoscut la nivel international si desfasoara proiecte din ce in ce mai faine. Cred ca doar 2-3 exemple sunt suficiente sa intelegeti cum sta treaba pe aici ūüôā

In 2015 va fi Capitala Europeana a Tineretului. Felicitari, abia astept sa va vizitez din nou, sa vad ce proiecte mai pregatiti.

In 2021, Doamne ajuta,va ajunge Capitala Culturala Europeana.  Pentru ca acest plan sa devina realitate, Primaria Cluj va trebui ca pana la finele anului 2013 sa definitiveze conceptul proiecului cu care orasul Cluj-Napoca va candida la titlu. In 2014 se va promova la nivel national si european candidatura la titlu. in 2015 se depune candidatura si are loc prima evaluare din partea unui juriu de specialitate. In 2016 va fi luata decizia privind orasul castigator din Romania, iar daca Cluj-Napoca va obtine titlul, intre 2016 si 2020 se vor face pregatiri pentru 2021, cand, se va implementa programul pentru Capitala Cultural Europeana. Marturisesc ca le tin pumnii clujenilor si ca e mi-am gasit preferatul in lupta pentru titlu.

In perioada in care am fost eu in city break se desfasura Colours of Cluj, un nou festival dedicat si realizat cu implicarea clujenilor. Un festival plin piano cluj
de culoare, asa cum ii zice si numele, unul in care spiritul artistic este incurajat si pus in valoare (spre exemplu exista un pian lasat la dispozitia oricarui doritor spre a-l utiliza). Foto preluata de aici.

Clujul e un oras in care incepi sa te mandresti ca esti roman, in care parca nu-ti mai pare atat de rau ca te-ai nascut pe pamanturi balcanice, in care speri si lupti pentru un viitor mai putin infricosator si gri.

Draga Cluj, dragi clujeni, inca o data, jos palaria!

 

#clujcitybreak¬†este un eveniment¬†Prin Transilvania¬†»ôi¬†TVdece, realizat cu sprijinulPrimńÉriei Cluj-Napoca,¬†Cluj2015¬†»ôi¬†Colours of Cluj. Parteneri:¬†Ursus,¬†Cosmote,¬†Aegon Rom√Ęnia,¬†Danone,¬†Casa TIFF.

umbrella

    Leave Your Comment Here