Calare in Carpati

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

sarmisegetusaVine o vreme in viata oricarui suflet ceva mai umblat si trecut prin viata in care si-ar pune tolba in spinare si ar pleca incotro ar vedea cu ochii. Ba chiar vin mai multe astfel de momente, mai ales daca padurea iti ofera un zambet mai larg decat biroul, daca marea iti ofera mai multa inspiratie decat un videoclip pe youtube, ori daca dormitul sub cerul liber te face mai fericit decat iesitul in club. Pe mine ma apuca des dorul de duca sau poate e doar dorul de casa, un dor nedefinit, asa cum ii sta bine, fata de un spatiu neclar delimitat, stiut doar de o seama din celulele mele.

Cu ceva vreme in urma am intalnit omul care si-a gasit spatiul pentru care a fost creat, omul care se bucura de viata asa cum e ea, departe de ifosele unei societati habotnice, doar el si iapa Sura. E complicat si efemer sa povestesc cum a fost sa-i urmaresc pasii calare prin Carpati  si mai degraba, dintr-un egoism pur, mi-e greu sa impartasesc preaplinul de liniste si viata pe care l-am descoperit alaturi de el. Stiu doar ca pentru 3 zile am facut parte dintr-un spatiu in care te impaci cu tine insuti pentru ca-ti accesezi radacinile si spiritul. Nu dogmele, nu societatea, nu prejudecatile. Intri in sinele tau fara teama si fara ascunzisuri. Iti aplatizezi regulile si iti lasi ochii sa priveasca omul. Ritualul devine ritm, liniste si hrana. Elixirea secretat de fericirea lucrului simplu. E linistea care nu te tulbura, nu rascoleste, ci aseaza. Ganduri, idei, dorinte.

In rest, totul e poezie. Si fotografie. 🙂

 

mugur pop si suri

 

carpati

 

sageata

 

mugur pop

 

mugur pop si suri1

 

mugur pop si suri2

In perioada 12-14 iulie, impreuna cu o mana de bloggeri/fotografi, am participat la Tabara de Fotografie ai Legende Dacice “Călare în Carpaţi” – un eveniment organizat de Foto Union, Dacia Plant si Asociația Descopera Natura -. Multumesc!

    Leave Your Comment Here