Daca as fi barbat as iubi

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

IMG_0170asa:

picioarele ei intinse pe cele mai fine asternuturi, asezate nefiresc de imbietor undeva intre Carul Mare si Steaua Polara. As iubi mirosul de cafea facuta la ibric, pe varfuri, furisata din pat sa nu ma trezeasca. As iubi saruturile dulci pe care mi le da copilareste atunci cand vrea sa ma trezeasca, dar ii pare rau ca o face. As iubi schimonoseala aia neintrupata in vreun alt suflet atunci cand cant dimineata, iar ea abia isi tine pleoapele departate. As iubi culcuseala si inghionteala de dimineata, dupa ce realizeaza ca s-a trezit cu cel putin jumatate de ora mai devreme ca sa pregateasca micul dejun si ar vrea sa recupereze in cateva clipe tot somnul din lume.

As iubi rochia pe care si-o lipeste de trup, cumva intr-o doara, cu ochii la mine sa-mi simta reactia. As iubi mainile ce par ca se impletesc in incercarea de a-si prinde parul acela zvapaiat.

Nu m-as desprinde de telefonul pe care as primi mesajul de dupa cele 5 minute de cand am lasat-o la birou in care mi-ar spune cat de dor ii e si pe cel de dupa-amiaza in care as afla ca i-am stat toata ziua in pori si-n minte.

As iubi-o atunci cand orgolioasa verifica telefonul, dar nu-mi scrie nimic. As iubi-o atunci cand isi ascunde lacrimile la film pentru a nu parea usor impresionabila. As zambi cand si-ar da parul dupa ureche si si-ar fastaci gesturile in incercarea de a nu-mi da atentie.

Daca as fi barbat i-as iubi glezna si as privi-o fara vorbe. I-as picura in timpane eter si as implanta-o pe vecie in bratele mele. I-as iubi instinctele si vapaia din cuvinte.

Daca as fi barbat…

 • Stefan

  Foarte interesant! Merci pentru viziune 😛

 • Marius Matache

  stiu ca sunt cioban, ca stric poezie, dar de ce eter? :))

 • Andreea

  @marius, chimistule, normal ca ma intrebi 😛 Pentru ca, din cate stiu eu, in fizica moderna este o substanta care ar umple intregul spatiu si ale cărei oscilatii ar constitui undele electromagnetice. Si se leaga de ce zic eu in tot articolul 🙂

 • Silviu

  Eu incerc….intodeauna am incercat.

Leave Your Comment Here