Scrisoare catre tine

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Draga tu,

Sper ca esti bine. Sper ca tamplele tale si-au gasit linistea si buzele tale au inceput sa rosteasca toate cuvintele care ti se opreau in dinti, toate fricile care-ti incordau maxilarele si-ti dilatau pupilele de parca iti iubeai toate temerile, pe fiecare in parte, pe toate odata, pe toate ca pe nimeni altcineva. Stii ca aveai pupilele mari si atunci cand ma priveai? Sper ca toate venele si arterele si capilarele tale au inconjurat deja pamantul de multe ori. Si mai sper ca ai invatat sa iubesti.

Eu sunt aceeasi stangace cu julituri in genunchi si o multime de echimoze pe trup, de parca imi place sa-mi imbodobesc trupul cu ele, de parca n-am auzit de tatuaje sau mi-e frica de permanenta incat aleg florile vinete pentru corpul meu. Ma impiedic la fel de des, tot mai des pe teren plat de parca picioarele mele stiu doar sa urce sau sa coboare, sa se chinuie, niciodata sa fie linistite.

andreea burlacuImi petrec in continuare ore in sir visand cu ochii deschisi scenarii si dialoguri, trecut si viitor, de parca eu sunt datoare sa-mi imaginez toate trecuturile si viitorurile tuturor oamenilor de pe planeta.

Am acelasi par imposibil, doar ca e mai putin blond (ba chiar a devenit negru) si mai putin cret (am avut grija sa-l indrept sarguincios in fiecare zi). Am unghii de domnisoara acum, am invatat sa nu-mi mai manifest isteria si emotiile prin mancarea lor. Sunt ceva mai inalta, mai femeie si am ochii mai verzi, asta insa numai datorita trecerii timpului. N-am muncit deloc cu natura pentru asta. In schimb am invatat sa plang mai putin, mai cu folos, mai putin vizibil. Asa spun toti adultii ca e bine si sanatos pentru integritatea ta sa faci. Ii cred, doar imi stii naivitatea si ma ascund mai des.

Imi place sa cred ca tu porti rochii din perioada medievala, cu corsete bine incinse pe trup, cu multe falduri si iti pastrezi buclele domolite in coafuri de lady. Mi te imaginez cantand la pian, dansand ca nimeni alta si scriind cu patos si sarg in fiecare zi mai bine, si mai bine. Simt ca ai invatat ca nu meriti jumatati de masura si stii sa spui cu gratie “nu”. Sper ca ai invatat culorile si stii sa le asortezi cu stari. Sper ca esti in continuare buna, asa cum te-a invatat bunicul, ca stii sa ierti, asa cum te-a invatat mama si ca nu ai ajuns indiferenta. Iti statea bine cu agitatia aia continua in vene si-n ochi, cu pasiune care-ti juca in degete. Sper ca mai stii sa mangai si sa alini. Sper ca mai stii sa duci dorul si sa te bucuri de margarete.

Sper ca esti bine.

Cu drag,

eu,tu, ea

  • Marian Vulpe

    Superba stare mi-ai creat. Multam ;).

  • Mediator Bucuresti

    Si prezentul tau cine il traieste ?

  • Roxanne Landry

    E alegerea mea sa fiu singura sau inconjurata de oameni care nu-mi sunt dragi. Ceva din felul meu de-a fi ii sperie pe oamenii frumosi sau eu am un mod ciudat de-a selecta cunostiintele de prieteni ? Ma simt vulnerabila si dezorientata de multe ori, dar in acelasi timp simt ca nu sfaturile necerute ale celor norocosi care nu au trait experiente similare (si nici macar nu ma iubesc, ca sa mi le dea din dragoste) ar putea fi solutia.

Leave Your Comment Here