Bloggere, ideea ta conteaza

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

TaraluiAndrei_1

Mai ales dacă o faci să conteze. Cum? Atât timp cât ceea ce dorești să faci e să-ți ajuți comunitatea și ai  prieteni care te susțin, tot ce trebuie să faci este să propui o idee pe blogul tău și sa le ceri cititorilor ajutorul pentru a o transformă intr-o idee cu ceva in plus.
Top 10 articole de blog, cu cele mai multe comment-uri (cel puțin 10 comentarii), obținute de la persoane diferite, vor fi jurizate iar un blogger va fi premiat cu un loc in Tabaƒra din Țara lui Andrei, care se va desfășura în lunile iulie -€“ august (revenim cu detalii). Caƒutaƒm comentarii care pot imbunaƒtaƒti ideile propuse, care le pot transformă in idei din Țara lui Andrei.

Cum participi la concurs? Publici pe blogul taƒu un articol despre idea ta sustenabilaƒ. IŽn articol trebuie saƒ specifici de ce este o idee sustenabilaƒ, cum o vezi implementataƒ și care va fi impactul creat asupra mediului sau a comunitaƒtii in care vrei saƒ o implementezi.

Nu uită că deadline-ul a fost amânat până astăzi, așa că trebuie să te mobilizezi repede.

Iar pentru a fi totul clar, iată și o sugestie, o idee mai veche de-a mea pe care nu am apucat s-o pun în practică. Eu am crezut întotdeauna în comunități, credința pe care mi-o voi păstra multă vreme și de acum încolo. Comunitățile pot schimbă ceea ce indivizii distrug sau pur și simplu ignoră, tot ele pot schimbă, îmbunătăți, aduce evoluția de care avem nevoie. Așadar, cred că ele sunt cheia progresului, iar tot ce trebuie să facem este să le identificăm și să le angrenam în proces. Cu cât sunt mai mici, cu atât șansele de a le mobiliză sunt mai mari. De asemenea, să nu uităm că românii au un soi de naționalism reactiv, ei depun efort doar că reacție, atunci când sunt atacați sau vor să-și demonstreze superioritatea în față altora. De ce să nu profităm de asta? De ce să nu vorbim fiecare dintre noi cu asociațiile de locatari din zonele/cartierele/sectoarele în care stăm să le propunem înfrumusețarea orașului în păși mici? Fiecare să aibă grijă de pătrățică să timp de 1 an, s-o facă cea mai frumoasă, iar la finele anului va există un premiant: zonă cea mai frumoasă ce se va bucură de anumite beneficii din partea primăriei orașului respectiv.

P.S: această este doar ideea povestită, pentru a fi sustenabilă trebuie să o detaliați mai mult de atât și, mai ales, nu uitați să argumentați tot ceea ce susțineți.

Aici găsești toate detaliile de care ai nevoie: regulament, deadline, juriu, etc.

    Leave Your Comment Here