Despre povârnișuri ce devin munți

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

fight clubși mări ce nu sunt decât băltoace.

Despre fiecare eu și fiecare tu ce-și construiesc mii de lumi, niciodată la fel, pe care le întretaie și le lipesc uneori atât de forțat încât speri în orice moment să nu explodeze, dar niciodată nu-și aleg vreuna dintre ele să o și trăiască. Tot timpul la intersecția mai multora, tot timpul într-o oscilare de drumuri și direcții, tot timpul prea ocupați să găsească scopul și finalitatea drumului în sine.

70% din timp ni-l petrecem proiectând, ni-l petrecem ancorați în trecut, cu zeci de mii de gânduri de tipul “dacă aș fi acum atunci aș…””, ori făcând scenarii peste scenarii legate de ce va fi.

Suferim de scenarita cronică și ne asmuțim propriile destine către fricile ori orgoliie noastre. Uităm de prezent, de ce ne place, ce ne dorim, ce ne ridică, ce ne crește și ne învârtim în jurul lui “dacă”, “oare”, “mi-e frică”. Facem scenarii pentru prima întâlnire, pentru interviu, pentru revederea lui după ce nu mai împărțiți o viață, pentru vizită la părinți, o sumedenie de proiecții pe care le gândim în cele mai adânci detalii, ni le incorporăm în creier și mai apoi ne direcționăm întreg comportamentul în funcție de așteptările și liniile trasate prea timpuriu, suficient de prematur încât să nu le lăsăm spațiu să se dezvolte. Ne proiectăm proprii munți, propriile piedici, propriile mări de trecut.

Pana data viitoare, nu uita: “This is your life and it’s ending one minute at a time.” ( Fight Club)

Leave Your Comment Here