Abandon

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

abandonsau cuvantul secolului. Abandonam zilnic, de mai multe ori pe zi, fara oprire si fara prea multe ganduri, unerori cu usoare, prea usoare forme de regret.

Abandonam jucarii desi le-am putea gasi copii care sa le iubeasca si care au nevoie de ele. Abandonam animale de companie dintr-o inconstienta trista: sute de caini si pisici isi duc acum viata pe strazi pentru ca noi suntem comozi si iresponsabili, iar abandonul este cea mai usoara si rapida cale. Abandonam paduri intregi, spatii verzi, campuri dintr-o lene si o irecuperabila sete de confort personal.

Abandonam copii dintr-un prea putin sufletesc si o preainraire a cugetului. Ii abandonam la colt de strada, in spitale, case de copii, in bratele bunicilor si oriunde mai gasim un loc unde sa lasam niste suflete ce n-au nici o vina ca ai lor parinti sunt pur si simplu tampiti. Ei nu au cum sa se lupte pentru o noua oranduire in care sa se permita procreerea doar celor responsabili de pe planeta asta.

Ne abandonam familiile plecand spre zari indepartate cu speranta unei vieti mai bune. Abandonam bunici si parinti dintr-un preaplin de noi, de putere, de uitare de sine. Ii lasam in voia sortii pentru ca au ajuns batrani si ne incomodeaza in urcusul nostru spre nicaieri.

Abandonam soti si sotii vrajiti de mirajul unei relatii noi: poate mai seci, poate mai obscure, dar noi, iar noutatea este buna, nu?

Ne abandonam sufletele in fuga asta stupida si continua pe care o numim viata. Mancam repede, dormim repede, visam repede, iubim repede si traim repede. Nu mai e strop de vesnicie nici macar in gandurile ori sperantele noastre. O abandonam si pe ea.

Abandonam idei, principii, etica, dar ne pastram prejudecatile. Oare nu mai simte nimeni greutatea, incarcatura si toata durerea din spatele acestui abandon?Oare mai exista cineva ori ceva neabandonat?

 

 • People are awesome | Cristina Mitu

  […] atras atenția astăzi, la ora 11 am articolul Andreeei.  L-am citit, m-am regăsit, am regăsit contextul în care trăiesc. Și-am promis că […]

 • Lucian

  Touche, Andreea!

  Imi dau seama ca s-a si dus un an de cand m-am intors in orasul meu de bastina.
  M-am intors ca de un an si un pic nu mai am tata. M-am intors ca mai am o mama si doua bunici. Atat cat le-oi mai avea. Sa fi ramas in Bucuresti chiar ar fi insemnat sa le abandonez. Ca au ramas multe de facut pe aici dar nimeni ca sa le mai poata faca.
  Acum o saptamana am facut o mare prostie. Mi-am abandonat prietena. Am abandonat pe cineva care ma iubeste. Pentru “cai verzi pe pereti”. Astazi ne-am impacat. Pentru ca mi-am dat seama la timp ca am fost un mare bou 🙂
  Si vazandu-ti acum articolul, bine spus-ai don’soara…
  Eu ma bucur ca am invatat sa repar. Si sa nu ma mai grabesc sa arunc, sa abandonez. Poate fi vorba de orice. O bicicleta, o relatie, o familie…

Leave Your Comment Here