Tu vrei copii?

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Gynera BabiesCand am venit in Bucuresti imi doream sa schimb lumea. Intr-un fel sau altul inca mi-o doresc, insa cumva mai moderat, mi-o doresc in modul catelului care si-a luat prea multe ziare peste bot, incat, din fostul rebel a mai ramas un instinct firav. La inceputuri visam sa o schimb in mod fundamental, sa intru in politica si sa fie bine si frumos in lume. Intre timp am renuntat, am trecut la voluntariat si acum la niste acte disparate de bunavointa. Sunt convinsa ca nu o sa renunt vreodata, doar n-o sa mai am verva de adolescent si nici aruncarea de berbec cu capul inainte.

Tot cand am venit in capitala imi doream o gradinita a mea. Imi doream sa am minim 40 de copii in grija (adica 2 grupe), copii pe care  sa-i cresc si pe care sa-i educ. Probabil pentru ca bunica mea a fost educatoare si mi-a insuflat placerea asta. Probabil pentru ca mi se pare cel mai frumos lucru de pe pamant si cel mai util schimbarii societatii sa cresti frumos niste copii. Habar n-am care-i procentajul acestor ingrediente in povestea mea, stiu sigur ca mi-am dorit mult. Si inca imi doresc. Poate ca am s-o fac peste cativa ani.

Am pornit aceasta postare cu 2 idei mari in cap: iubesc copiii si cred ca fiecare dintre noi putem salva cate putin din lumea inconjuratoare daca ne implicam, invatam, impartasim informatiile cu ceilalti, educam si ne educam continuu. Nu vreau nici sa explic si nici sa va conving de vreuna dintre aceste 2 teze, mai ales de prima care tine de simtit, nu de inteles. ­čÖé

Pornind de la cele doua idei si de la faptul ca tot mai multi tineri din jurul meu nu pot avea copii, am ajuns sa ma intreb unde e problema. Nu suntem destul de informati? Asa va fi de fapt apocalipsa, rasa umana nu se va mai putea inmulti? Specia asta umana e pe cale de disparitie si nimeni nu face nimic? Imaginati-va doar pentru un minut cum ar fi lumea fara copii, fara modul lor absolut minunat de a privi lucrurile si de a infrumuseta extrem tot ce inseamna umanitate. Eu, una, ma infior si-mi umbla picuri reci pe spate la acest gand.

In acest mod am ajuns sa cunosc o clinica ce se ocupa de partea de fertilitate si care mi-a adus in vizor si mai multe statistici care sa ma infioare. Citez numai cateva dintre ele: 

Una din trei femei care au efectuat teste in clinica  în ultimii 2 ani  are o rezervă ovariană foarte redusă (o imbatranire prematura a ovarelor); vârsta medie a acestora a fost de 36 ani.Numărul femeilor tinere cu îmbătrânire prematură a ovarelor sau menopauză precoce a crescut îngrijorător în ultimii ani. Cele mai tinere cazuri din Clinica Gynera sunt femei intrate la menopauză la 22-25 ani. Jumătate din cazurile de infertilitate au o componentă masculină; în marea majoritate a cazurilor, infertilitatea masculină a avut cauze necunoscute și s-a descoperit cu ocazia analizei spermei.

 Tot ce trebuie sa facem e sa fim informati si sa informam si pe altii. Tot ce trebuie sa facem e sa ne pese!

 

P.S: Fertility Friday este o campanie dedicata femeilor si barbatilor care nu au probleme cunoscute de fertilitate, dar vor sa isi testeze potentialul fertil si sa ia masuri preventive adecvate. Aflarea din timp a problemelor cu care ne confruntam, duce la o rezolvare mai rapida a lor. Insa trebuie cunoscut faptul ca daca celelalte probleme sunt tratabile, epuizarea celulelor reproductive nu!

 

 

 

    Leave Your Comment Here