Fotografia ca necesitate cotidiana

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

5434244471_3d2cd2fb9a_b

Oamenii simpatici de la F64 organizeaza evenimente din ce in ce mai faine si mai utile novicilor in arta fotografiei. Unul dintre acestea a fost trainingul sustinut de Vlad Eftenie la care nu am putut ajunge, unde insa mi-am trimis un reprezentant pasionat de arta, o cititoare fidela. In cele ce urmeaza o voi lasa pe ea sa va povesteasca ce a aflat despre tehnologia mirrorless si de ce in zilele noastre doar regina din Alba ca Zapada mai are nevoie de o oglinda pentru o imagine clara.

Un guest post by Madalina Chila

Marti am avut placerea si curiozitatea de a participa la un training realizat de fotograful Vlad Eftenie, avand ca subiect : aparatele foto mirrorless.

Startul subiectului dezbatut a fost lifestyle-ul si modul in care consumatorii de fotografie/imagine folosesc aparatele foto, fie ele : DSLR, mirrorless sau utilizatorii telefoanelor cu camera foto. Vlad ne-a indrumat si sfatuit sa nu facem din arta fotografica un simplu consum al imaginii, ci sa pastram puritatea si scopul bine definit al fotografiilor realizate, producand astfel imagini cu un continut bine definit, acompaniat si de un mesaj clar si concis. Fiecare dintre noi are un lifestyle personalizat, insa care, din pacate este estompat de consumul continuu al fotografiilor nereusite.

Discutia a continuat cu o prezentare a aparatelor mirrorless, cu alte cuvinte, scopul si durata acestora. S-a subliniat faptul ca un aparat mirrorless are calitatea imaginii similara cu cea a unui DSLR, cu o multitudine de optiuni si setari, insa plusul acestui aparat este data de dimensiuni si greutate, ambele fiind mult mai mici decat celui dintai mentionat. Ceea ce a evidentiat Vlad, este faptul ca acest aparat mirrorless ar trebui sa contureze o provocare pentru utilizatorii telefoanelor mobile si pentru fanii infocati ai Androidelor, nicidecum pentru fotografii profesionisti fideli DSLR-ului.

Mirrorless este produsul ce a nascut in urma sustinerii artei fotografice oferita utilizatorilor ce tind spre un consum constant al fotografiei in stransa legatura cu social media. S-a dorit fotografii de o calitate mai buna, innascand astfel un simt al responsabilitatii fata de hrana de zi cu zi al site-urile de socializare, subliniind faptul ca este mai buna calitatea decat cantitatea.

Mirror mirror on the wall who’s the fairest of them all ?

P.S: In curand voi reveni si cu imagini marturie a tehnicilor invatate. 🙂 Stay tuned!

  • Engenrelp

    A peek at the good new line shoes of the 2013 winter Outside Retailer display. Creator janne kyttanen has created a line of 3D output high-heeled shoes for cubify, that can be downloaded for a cause and printed. These can be broken up into many categories: runners, walkers, cross-trainers, hikers, and tennis shoes shoes worldly. Get Running Shoes for Comfort, Not Pronation there is a reason for their weird design and sleek look. What do you think? Do you hate it? I love these shoes so womanly and noticeable. Saints HC Sean Payton Makes A Halftime Change On His Shoes.

Leave Your Comment Here