Momentul transformarii

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

transformareViata e compusa din momente. Un sir finit de puncte aflate in interactiune, unite de o linie fragila asupra caruia actioneaza forte exterioare sistemului si forte interioare ce provin din punctele care alcatuiesc sistemul.

 

Viata e o serie de praguri pe care le transformam in clipe interminabile sau momente fericite in functie de capacitatea noastra, de asemenea limitata, de intelegere.

Si oamenii ca si fluturii trec prin perioada lor de ecloziune. Si oamenii au perioadele si riturile lor de trecere. Si oamenii isi lasa sau isi construiesc aripi din cioturile pe care ei le numesc omoplati, cioturi ramase in urma plecarii dintre nori.

Si ea, ca si tine, isi indinde oasele peste dealuri si ape reci si-si raspandeste suflarea catre ceruri. Si ea, o poveste de imaculata sinergie a momentelor trecute, poarta urmele iesirii din crisalida, poarta urme de sange si noroi. Orice trecere peste praguri esentiale lasa genunchi zdreliti si cosite despletite. Orice transformare lasa muscaturi pe coapse, ochi insangerati si iradiatii straine pe iris. Dar toate acestea nu sunt semne ale raului, nu manjesc si nu pateaza fiinta, ci sunt doar fluvii ce fac trecerea fluida. Dincolo de prag, ele devin aroma de anason salbatic si lumina de vara. Dincolo de transformare toate acestea devin mangaiere si picuri de ploaie calda.

Momentul acela in care ea isi intinde trupul intr-o poveste dintre Carul Mare, margarete si fragi salbatici. Este acel trup framantat de atatea maini necreate inca, dar pline de dorinta, efervescent de energia feminitatii pure. Momente negraite cand trupul ei de femeie cosmica iese din crisalida, e acel moment tainic pe care ochiul omenesc, prea murdar si prea lent, nu-l poate intelege in deplinatatea lui decat daca o transforma pe ea in poveste. Iar el, prea slab si prea las sa-i vada aripile, nu poate decat sa-i dedice imaginatia si creativiatea sa de om. Nu poate decat s-o transforme intr-o poveste ce sa dainuiasca peste veacuri, daca nu pe tot mapamondul, macar in inima lui. Atat poate face iubirea ca forta motrice ce ei ii da aripi, iar lui,  unei inimi gata sa se sparga si sa se transforme in praf aruncat in pustii de preagolul  simtit de prea multa vreme. Ea devine o poveste uitata  intre Carul Mare, margarete si fragi salbatici, in timp ce el isi duce simandicos singuratatea mai departe.

 

    Leave Your Comment Here