Diavol cu chip de om

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

_PST2774Ai stat cu fata-n pumni o vreme si ti-ai pus tot soiul de intrebari bizare, tot felul de iscodiri catre un sine pe care nu-l mai simti al tau. Stai si privesti lung pe fereastra oamenii care alearga catre nicaieri, se grabesc sa-si traiasca clipele, sunt intr-o continua isterie si forfota ca niste muste bete din cauza fructelor prea coapte. Stai si rumegi  in gol idei sperand ca o sa intelegi ceva din prezentul tau, din graba de la picioarele tale, din aripile acelea transparente ce-si zbat singuratatile intr-un zgomot pe care-l traiesti prea asurzitor.

Te confesezi voluptuos unui tu pierdut prin agendele ce sustin bucata de pal ce a fost candva o masa. Iti scrii cu sarg unui tu viitor sperand ca macar el va intelege candva ceva din diavolul ce-ti da tarcoale. Si scrii si scrii…

“Am un sange sinucigas. La fiecare 10 secunde am impresia ca se arunca in prapastii pentru a fugi mai tarziu in pustii. Apoi revine. Si se rostogoleste. Si se impiedica si-mi face inima sa zgaltaie sub nebunia lui.

Ah..iar ochii s-au tampit de tot. Stau setati pe acelasi ecran gol, rece, enervant.

Ti-ai uitat privirea-n mine. Stiu ca nu e singura, te descurci si fara, dar mie imi sta in coaste si-n tample si-mi alunga somnul. Si inca imi tiuie urechile sub amintirea respiratie tale scadate. Oh, da! Chiar respiri frumos! Si adanc! Si-mi faci sangele sa se sinucida cand te aude. Ptiu, drace!”

Si continui sa respiri spasmodic si sa vezi dracul incarnat in oase tari, umeri lati, un zambet colorat si cele mai puternice maini. Si continui sa-i auzi rasuflarea fierbinte pe sira spinarii si pe oasele bazinului…

Natasa

Credit foto.

 

Leave Your Comment Here