reconstruirea

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Stii momentul acela in care iti pocnesc tamplele de oboseala adunata in vene? Iti trosnesc pleoapele de prea multa intristare? Iti amintesti clipa in care ti-ai simtit pentru prima data omoplatii ca cioturi ale unor aripi taiate prea din carne, prea devreme, prea inuman?

Momentul acela in care esti prins in radacini cimentuite de idei, principii si ti-ai dori sa fii plamadit altfel, dintr-o alta apa, dintr-un alt lut, dintr-o alta sclipire. Momentul acela in care iti musti rotula genunchiului stang situata mult prea aproape de tampla dreapta, iar in adancul tau tipa o voce sugrumata de nerozi. Acest moment e cel in care realizezi ca plutesti de prea multa vreme pe fundul apei si ca a sosit vremea sa-ti recroiesti mainile spre a nu mai apuca fețe intoarse spre pamant, pentru a nu mai mangaia crestete ce-ti aduc in schimb durere. A sosit vremea sa-ti recroiesti picioarele pentru a le indemna sa nu mai mearga pe aceleasi poteci ce ti-au scrijilat cicatrici adanci in talpi. Este timpul sa iti recroiesti ochii sa vada si schingiutii, si mutilatii , si hâzii in suflet de langa tine, sa se descotoroseasca de imbracarea in haine de sarbatoare a raului pur, sa vada asa cum meriti tu sa vada.

In astfel de vremuri tulburi este cazul sa iti remodelezi trupul, sa-i schimbi substanta, sa-l faci din cel mai dur material de care nu se poate lipi nimic, de care nu poti atasa nimic, pe care nu-l poti sparge sau rupe in bucati.

Hei, tu! Da, tu care stai si-ti scrantesti neuronii in miez de noapte incercand sa intelegi lucruri de neinteles si sa demonstrezi ca oamenii sunt buni si totul va fi bine. Tu, omule, tu esti cel dator tie sa-ti ridici gleznele, coapsele inclestate, degete deformate de pe sol si sa traiesti viata, fara a o mai lasa vreodata sa te traiasca ea. Daca tot ce-ai citit mai sus ti-a produs un zambet surd si absurd pe fata, e timpul sa-ti destelenesti privirea si sa te extragi dintre toate mizeriile ce te inconjoara, e timpul sa visezi si sa crezi din nou. E timpul…

Leave Your Comment Here