Chemgeneration si Future city

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Citeam azi despre importanta jocurilor video, importanta pe care pana acum n-o oferam deloc, prinsa fiind in gasirea unui program de lucru cat mai concentrat pe rezultate, pe impartirea timpului cat mai eficienta pentru a reusi sa imi onorez toate proiectele. Pe scurt, mi se parea o pierdere de timp sa joc asa ceva, in defavoarea cititului, a unei discutii lungi cu prietenii sau a statului intr-un loc public si observarea oamenilor. Articolul despre care va povestesc arata cat de importante sunt jocurile (video) pentru ca ne invata cum sa administram resurse, cum sa gasim solutii si cum sa ne gasim ori sa pastram motivatia pentru a ne atinge scopurile.

De curand am aflat despre FUTURE CITY, un joc educational online adresat tinerilor, care isi doreste sa imbine principiile sustenabile cu inovatiile din domeniul stiintific, joc ce a devenit disponibil acum si in Romania. Lansat de compania BASF în cadrul platformei sale educationale Chemgeneration.com, FUTURE CITY este un joc online care se desfasoara pe Facebook.  Proiectul de anul acesta a fost anticipat anul trecut, in contextul Anului International al Chimiei platforma educationala Chemgeneration, al carei scop era acela de a-i apropia pe elevi de chimie si de a le arata ca este una dintre materiile care-i va ajuta in viata, pe termen lung.  Mentionez ca eu n-am prea interactionat cu chimia, am fost mai mult omul fizicii, insa acum mi-ar placea sa ma imprietenesc cu ea si in mod cert, daca as fi din nou in liceu, m-as juca cu maaare interes acest joc.

In FUTURE CITY, trebuie sa construiti un oras in spatiul virtual, folosindu-va imaginatia. Pe parcursul jocului, va veti familiariza cu intregul proces de urbanizare. Orasul se transforma intr-o metropola plina de viata in fata ochilor lor, iar voi va trebui sa rezolvati diverse sarcini, cum ar fi gestionarea rezervei de energie verde, tratarea apei, a deseurilor sau transportul ecologic, in acelsi timp cu folosirea celor mai recente inovatii stiintifice.

Jocul Future City este organizat ca un concurs, astfel incat veti avea posibilitatea de a castiga premii periodic, premiul cel mare fiind o tableta Samsung Galaxy Tab.

Iar acum, provocarea mea pentru voi este sa va jucati jocul (cat de mult si de des simtiti nevoia) si sa reveniti aici pentru a-mi lasa un comentariu in care sa faceti un scurt review al jocului, un mic rezumat cu opinia voastra despre el si sa spuneti ce ati invatat nou din Future City, legat de chimie. Eu voi alege cel mai cool comentariu, iar drept premiu, il voi lua pe cel ce mi l-a lasat la un eveniment dedicat sustinatorilor Future City, un eveniment in care ne vom juca pe tablete, vom intra intr-un concurs si va voi astepta cu multe alte surprize.

Asadar cine vrea sa mearga alaturi de mine sa castigam toate premiile? 🙂

Mentionez ca puteti lasa comentarii pana marti, 16 octombrie, ora 23.59. Miercuri, 17 octombrie, voi anunta dimineata castigatorul, iar seara, la ora 18.30  vom merge la evenimentul dedicat noua.

 • Haotik

  Pai jocul l-am terminat destul de repede. Mi-a placut mult evolutia orasului si faptul ca au venit cu panouri solare si alte chestii care par sa tina de sf in Romania, din pacate.

  Si am termiant jocul. Desi se pot face improvmenturi la el.

 • Andreea

  A sosit momentul sa anunt castigatorul, cel ce va veni astazi cu mine sa ne jucam. Acesta este si unicul participant de altfel, Haotik. Il rog sa-mi dea un mail in care sa-i dau mai multe informatii. (mail at andreea@andreeaburlacu.ro)

 • dan

  am inceput jocul a 3 a data si nu ma pot satura de el

Leave Your Comment Here