Ideo Ideis 7

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Tu cand ai observat ultima data cladirile pe langa care treci zi de zi? Cand ai mers ultima oara pe strada si ai avut rabdarea sau timpul sa observi oamenii pe langa care treci? Cand te-ai oprit ultima data sa admiri pasarile pe cer? Eu recunosc ca, angrenata fiind in haosul zilnic, ma bucur destul de rar de arhitectura si de tot ce ma inconjoara in oras.

Miercuri insa am avut ocazia sa particip la un atelier de scriere si observatie dramaturgica alaturi de copiii de la Festivalul de Teatru Tanar Ideo Ideis, atelier ce m-a reinvatat sa traiesc si sa simt prin intermediul lucrurilor ce ma inconjoara, sa fiu atenta la detaliile din jurul meu.

Mi-am amintit cu drag cum se vad lucrurile prin ochi adolescentini si ce culoare are viata de liceu. Mi-am amintit ce inseamana sa faci lucrurile din pasiune pura si cat de creativ poate fi un om lasat sa-si ia o pauza de la el insusi.

Tie nu ti-e dor de plimbarile pe bulevardul cu banci galbene si de viata de liceu? Nu ti-e dor de o lume, o Romanie in care tinerii cresc frumos, sunt implicati si creativi, pasionati si sarguinciosi? In care exista oameni care fac voluntariat cu credinta, an de an cu o implicare din ce in ce mai mare, in care teatrul si arta in general sunt apreciate si promovate. Mie imi era dor si ca atare m-am dus in Alexandria pentru a retrai toate acestea, lucru la indemana si frumos pe care va invit sa-l faceti si voi.

Ieri am avut ocazia sa vad si primele spectacole din competitie, piese ce m-au emotionat profund si despre care va voi povesti intr-un alt post.

Felicitari Ideo Ideis!

  • vlad

    sunt prin Bucuresti locuri atat de circulate, dar neobservate intru cu totul… si mie mi s-a intamplat de mai multe ori anul acesta sa ma-ntreb cum de n-am vazut un anumit detaliu pe langa care am trecut de sute de ori pana acum. secretul e sa iti doresti sa ajungi pe cat mai multe cai intre punctele de interes personal (si aici nu ma refer doar la locuri…) 🙂

Leave Your Comment Here