Cuantica inimii (in lumea moderna)

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Omul modern are indemanare si unelte, stie sa aprinda focul si-l poarta cu el oriunde are nevoie. Omul modern stie sa vindece boli si sa le denumeasca. Omul modern a iesit din pesteri si hrube, insa fuge mereu sa se ascunda. Detine tainele focului, dar se teme sa-l aprinda in viata lui, se teme de scantei si nu mai stie sa-l intretina.

Omul modern nu mai inventeaza decat scuze si pretexte. Omul modern si-a abandonat inima si sufletul si a invatat sa respire artificial.

“De ce ii este omului de astazi foame? De iubire si de sens.” N.S.

Ne-am ridicat privirile din pamant, am invatat sa mergem drepti doar pentru a sti cum sa ne plecam capetele acum. Am putea foarte bine sa ne spunem homo roboticus. Si nu, nu pentru ca am descoperit tehnologia, ci pentru ca ne atrofiem simturile in mod voit, alegem deliberat sa batjocorim tot ce e frumos din umanitate doar pentru a ne atinge niste scopuri marunte, atat de mici incat instantele divine cu siguranta se amuza divin de ele.

Esti frustrat ca nu mai ai timp nici cat sa te tunzi, ca viata ta se invarte in jurul biroului, iar tu nu-ti amintesti ultimul ras pe saturate.

Omule draga, trezeste-te si invata sa respiri din nou! Invata ce e  cu adevarat important pentru tine si pentru umanitate, bucura-te si traieste! Foloseste-ti inima caci ai primit-o cu un scop. Ah, si zambeste mult! 🙂

    Leave Your Comment Here