Vama Veche – Bucurestiul plajelor romanesti

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Intr-un final am inteles ce se intampla cu Vama Veche si de ce imi place in continuare, desi sunt destul de conservatoare si iubeam varianta ei de acum 7 ani. Am fost saptamana trecuta in Vama si am avut revelatia: Vama Veche, satucul transformat in statiune, este extrem de asemanator cu Bucurestiul, oras pe care il iubesc de cand l-am descoperit.

De ce spun asta, e usor de intrevazut. Vama este la fel de pestrita precum capitala noastra mult iubita; are o paleta larga de vietuitoare asemeni orasului ce aduna pe strazile sale tocuri mai inalte sau mai joase, mai roz sau mai negre, cu tinte sau fara, oameni dezinvolti si fara haine, dudui ce tin sa-si etaleze cu fast tinutele, domni ce-si prezinta cu nesat masinile, familisti, roackeri, pitipoance, copii si batrani.

Vama aduna pe melagurile sale la fel de multe gunoaie precum strazile Bucurestiului, la fel de multe alternative de dansat si petrecut timpul si la fel de multe optiuni de cheltuire a banilor.  Poti alege sa fii aproape de natura si sa campezi in curtea vreunui localnic sau direct pe plaja, poti sa alegi o camera in casa unui vamaiot sau, bineinteles, un hotel cu piscina. Asadar, mergi pe plaja si ai de vazut si ales intre Mamaia, Venus, Olimp si fosta Vama, toate in noua statiune Vama Veche, precum gasesti si in Bucuresti ramasite din toata tara si din lumea asta.

Plimbandu-te prin Vama ai de observat trupuri osandite, hamsii, masini ultimul racnet, domnisoare rozalii, toate expuse intr-un soi de bazar estival.

Asadar, mi-ar placea sa se incheie discutiile despre “ne vrem Vama inapoi” dupa ce am facut un tam-tam ponosit cu “Salvati Vama Veche”, sa incheiem nostalgiile tarzii si aruncatul cu vina in toate directiile, sa ne placa sau nu Vama asa cum e ea: multicolora, dar pestrita, dezinvolta si agitata, uneori trista si obosita, alteori doar obositoare.

 

  • vlad

    daca Vama si-a atins scopul – acela de a te face sa te simti bine -, nimic altceva nu mai conteaza… ­čśë

Leave Your Comment Here