Scrisoare deschisa catre toti GicaContra

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Draga Gicule,

Imi place verva cu care te napustesti precum o hiena in calduri asupra oricarui subiect, cu sau fara legatura cu persoana ta, cu sau fara importanta, la care te pricepi sau nu. Stiu ca te-ai nascut intelept si ai o minte extrem de comprehensiva si ca, de asemenea, ti-e greu sa traiesti printre toti oamenii de nimic din jurul tau. Iti inteleg perfect ura inradacinata impotriva tuturor idealistilor si a celor care inainte sa arate cu degetul, isi misca trupul sau mintea spre a face ceva. Cum isi permit ei sa creada ca pot schimba lucruri? Cum isi permit sa faca gesturi mici, cu increderea ca vor trage macar un semnal de alarma, in loc sa stea pe banca si sa comenteze?

Pe langa faptul ca-ti admir patosul cu care scrasnesti din dinti la prima urma de bunavointa a oricui, pe care o analizezi si o judeci fara rusine si fara constiinta, ma inclin in fata fortei cu care musti, de cele mai multe ori, fix din cei in fata carora ar trebui sa-ti cobori palaria.

De ce fac toate astea? Pentru ca refuz sa cred ca esti real si ca iti dedici timpul judecand cauze si creand ipoteze marsave. Pentru ca eu cred in bunatatea aia uitata din oameni si in ciuda tuturor vicisitudinilor vietii, cred ca ti-ai putea ocupa timpul mai bine si mai frumos decat aratand cu degetul si crezandu-te judecatorul suprem.

Da, unii cred ca pot salva lumea adunand gunoaie, altii plantand copaci, altii impartind carti, iar altii facand terapie prin arta cu cei mai putin norocosi. Da, exista oameni care mai au motivatii pe lumea asta, altele decat propasirea financiara si obtinerea unei functii. Si daca nu te-ai mai arici inainte sa gandesti, poate ai putea sa vezi si tu toate aceste lucruri. Si daca ti-ai destupa urechile si mintea si ochii, ai putea. Si daca ai lasa macar pentru 30 de minute cainosenia ce te cuprinde, ai putea.

Gicule, poti! Poti sa fii mai mult decat contra! Hai, Gicule, hai!

 • Copila blonda

  O , nu, dar Gicii ăştia sunt foarte reali.
  Ca să zic aşa. 😉

 • Alexandru Negrea

  Gică ar vrea să aibă o prietenă, asta e tot ce-l macină

 • Dorin

  Wow! Si bravo! Atat!

 • haivas

  Sunt Gigei si Gigei, multi sunt asa cum zici tu. Altii au doar o alta viziune. Eu unul cred in extreme si incerc sa evit etichetarile inainte de a ma pune in pantofii lor, cum s-ar spune.

 • haivas

  *NU cred in extreme. 🙂

 • stefan

  Gica s-a nascut sa fie contra, nu se poate abtine. E parte din ADN-ul sau. Odata cu nasterea unei idei, se nasc 10 Gica, asa ca nu ne ramane decat sa avem idei mai multe, poate oboseste, sau poate gasim una pe placul lui Gica.

Leave Your Comment Here