Arta pentru viata

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Dupa cum spunea Goga candva, “arta este un duhovnic impecabil”, arta salveaza suflete amortite, este calea prin care atat creatorul cat si cei ce iau contact cu creatia sa isi pot gasi motivatia in viata.

Exista oameni resemnati, oameni pe care bolile incurabile i-au rapit si stigmatizat intr-o lume fara motivatie. Cand cei din spitale s-au resemnat cu statutul de bolnav si cred ca nu mai au nimic de castigat de la viata, tu ii poti ajuta sa se redescopere prin arta. Tu, tu, el,ea, oricare dintre noi se poate regasi si poate aduce bucurie in viata unui om creand, fiind partea pozitiva a bataliei continue impotriva mortii de orice natura, fie ea fizica sau spirituala.

De curand am descoperit o initiativa extrem de faina, un proiect laudabil in fata caruia ma inclin si pe care vi-l propun pentru a face lumea din jurul nostru mai buna si pentru a aduce zambete pe multe chipuri.

Servier lanseaza concursul de idei “Arta pentru Viata” pentru a conecta artistii la comunitatile locale de medici si pacienti din 5 spitale din Romania. Mai exact, acestia iti cer sa iti folosesti talentul pentru a-i transforma din suferinzi din spitale in creatori, aducandu-le aminte ca fiecare om are un potential artistic nebanuit ce trebuie adus la lumina.

Asadar, daca ai in minte un proiect fain prin care poti readuce motivatia si bucuria vietuirii unor bolnavi, tot ce trebuie sa faci este sa intri pe site-ul dedicat campaniei: artapentruviata.ro, sa te uiti pe lista de spitale partenere,  de unde iti poti alege un grup tinta. Da-i proiectului tau un nume, descrie-l intr-o pagina, apoi descrie-te pe tine prin referinte si o mostra de lucrari. Daca vei trece de faza de selectie, primesti 3000 euro pentru a-ti pune ideea in practica. O vei face voluntar, insa iti vei putea completa portofoliul artistic cu acest proiect facut ca la carte pentru campania “Arta pentru Viata”.

Exista si un juriu pe care il gasiti aici si 4 domenii din care va puteti alege: literatura, teatru, handcraft si pictura.

Timp de o luna, 15 iulie – 15 august, va puteti inscrie ideea de proiect, iar juriul concursului va alege cinci proiecte castigatoare dintre proiectele inscrise ce vor fi finantate cu 3.000 Euro, fiecare pentru a fi implemetate in beneficiul pacientilor din spitalele partenere la nivel national: Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, Spitalul Clinic de Urgenta Timisoara si Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu”. Proiectele de terapie prin arta selectate vor fi implementate in spitalele partenere in perioada 1 septembrie – 1 octombrie.

Va doresc multe idei frumoase, verva si energie pentru a le pune in practica si haideti, punem umarul pentru o societate mai buna?

    Leave Your Comment Here