Viata in Romania 2012

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Suntem in epoca fabricarii stirilor pe pilot automat. Cautam cu nesat senzationalul si fabulosul in orice, de cele mai multe ori unde nu este. Ne inglodam in teorii paranoice si satisfacatoare constiintelor superficiale. Fugim de propriile ganduri si mustrari, iar in aceasta goana incercam sa ne alipim judecatilor fara valoare a celor din jur. Incercam sa umplem golurile din noi cu idei semi-justitiare fata de oamenii din jur, fata de sistem, fata de tara.

Emitem pareri fara sa ne documentam, fara sa analizam ansamblul, fara sa fim atenti la detalii si circumstante, fara sa ne pese de repercursiunile impresiilor noastre cel mai adesea nefondate. Ne place sa ne auzim vorbind dupa ce am stat muti zeci de ani. Am imprumutat de la tovarasul cultul personalitatii si-l dezvoltam fara limite. Ne incruntam si suntem gata sa muscam pe oricine ne dezaproba si aruncam cu injurii fara sa ne pese de bunul simt, de maniere, de oameni si civilizatie.

Cu totii avem opinii despre orice, incepand de la fotbal, trecand la Rosia Montana, la publicitate si ajungand bineinteles la politica. Fabricam o agora care nu ne face cinste si nici vreun serviciu.

Haideti sa invatam sa ascultam in tacere, sa judecam in cunostinta de cauza si sa ne exprimam opiniile doar cand avem ceva relevant de spus. Haideti sa schimbam lucruri prin propriile exemple si nu aratand cu degetul spre altii. Credeti ca se poate?

    Leave Your Comment Here