Undeva la Palilula

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Undeva la Palilula este acel film:

– despre singuratatea traita printre oameni, despre “lucruri intamplatoare, care chiar ca s-au intamplat, nu pun nimic de la mine”

– despre mutilarea adusa de socialism, despre atrofierea cerebrala a unui popor care se lasa mintit cu usurinta, uneori chiar cu o placere masochista, un popor exprimat exagerat, unde “las’ca merge si asa” e dus la limita cea mai de jos

– despre nebunia dulce si vesela ca singura optiune de supravietuire intr-o societate viermanoasa

– despre constiinte pierdute pe funduri de sticla, despre depravarea din disperare, despre disperarea depravata.

– despre broaste ca simboluri ale renasterii, animale demiurice, a caror moarte atrage o serie de evenimente nefaste, tot felul de pedepse. sau poate despre broaste ca simboluri nefaste ce prevestesc moartea si strigoii.

– despre capre si tapi, animale de asemenea cu duble valente: animale de sacrificiu ce reprezinta vitalitatea, dar si cele ce poarta pe umeri pacatele omenirii, ce indica pofta si voluptatea fiind des asociate cu diavolul.

 

Nu stiu daca de la apropierea vizionarii Faust sau trairile intense pe care le-am avut in timpul acestui spectacol mi s-au intiparit atat de bine, insa am simtit mult Faust in Palilula.

In rest, emotiile si simtirile oferite de Undeva la Palilula sunt prea puternice pentru a fi sumarizate intr-o biata recenzie. Trebuie sa mergeti sa traiti in felul vostru filmul, sa-l digerati, sa-l simtiti si sa va bucurati.

Pentru cei ce au vazut deja minunatia asta de film, puteti citi aici si scenariul si cateva ganduri ale regizorului.

 

    Leave Your Comment Here