Sindromul Stockholm – Burnt out Punks

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Dupa un show magnific sustinut in prima seara a festivalului FITS,  trupa Burnt out Punks ne-a povestit ceea ce ii inspira, ce ii determina creeze spectacole prin care fascineaza miile de spectatori cu celebrele  combinatii de punk – rock de circ si teatru si foc.

Torkel Knutsson, directorul trupei , cunoscut pe scena drept “Animal”, a fost intervievat de catre una dintre voluntarele proiectului, Beatrix Szekeres, voluntara FITS in Departamentul Comunicare Online (careia ii multumesc), iar mai jos vezi putea vedea cateva dintre raspunsurile lui legate de cum isi gasesc inspiratia, cat de mult muncesc, prin ce tari isi prezinta “spectacolul inflacarat” si planuri de viitor:

Q: Spuneti-mi ceva specific despre trupa voastra.

A: Fa tot ceea ce vrei, iar daca nu-ti iese, mai fa o data. Nu renunta niciodata.

Q: Ati fost in orice fel insprati steampunk?

A: Fiecare dintre noi venim cu toate prostiile si grijile de acasa si le purtam zilnic cu noi. Important este sa ne traim visele si sa ne debarasam de toate astea. Iar daca faci asta si iti traiesti visul devii steampunk.

Q: Cum va simtiti in Romania, o sa va intoarceti?

A: Mi-ar placea foarte tare sa revin in Romania. De fapt, autobuzul nostru merge atat de incet incat am vazut mai mult din Romania decat multi romani. E o tara frumoasa si venim oriunde ni se cere. E dincolo de bani, venim oriunde pentru a demonstra ceva. In plus, suntem satui de discriminare si rasism. Mereu ni se spune sa avem grija cu tarile din est. Dar nu e asa. “Everybody that sais be scared of Romania, go fuck yourselves. “

Interviul a fost ceva mai lung, mai aproape de limbajul comun, insa am incercat sa scot toate “fuck”, in ciuda distrugerii oralitatii measajelor. 😀

Iata un scurt video al show-ului Burn out Punks:

 

Si avand in vedere ca astazi este ultima zi a festivalului, trebuie sa multumesc si sa-mi scot palaria in fata celor care mi-au oferit posibilitatea de a fi acolo, de a ma bucura de spectacole, artisti si idei fantastice.Felicitari  Danone pentru ca a avut grija ca frigiderele să fie mereu pline pentru staff si voluntari. Apropo, FITS are 300 de voluntari. (felicitari inca o data).

Mutlumesc si felicitari lantului hotelier Continental, care ne-a oferit niste camere superbe, cu vedere spre centrul Sibiului si care ne-a oferit primele carduri de reducere pe care le-am vazut cu termenul de valabilitate “pe viata”.
Editura Humanitas, care ne-a intampinat pe toti cu cate  o carte aleasa special, dupa cum ne-au vazut ei pe noi. Eu am primit Insula de sub mare, Isabel Allende.
Prin Center care ne-a facut niste carti de vizita special desenate pentru festival, Oriflame care a rasfatat atat doamnele cat si domnii si Ford, cu ajutorul caruia am ajuns inapoi acasa.

Si nu in ultimul rand, felicitari organizatorilor FITS, care au demonstrat ca intr-adevar, cultura face diferenta. Ne vedem la anul!

    Leave Your Comment Here