Inima ce sparge pieptul

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

A inceput Festivalul International de Teatru de la Sibiu, renumitul FITS. A inceput in verva asa cum ii sta bine, transformand din nou Sibiul intr-un oras-festival plin de viata, culoare, muzica si expresivitate.

Primul spectacol pe care l-am prins (caci da, trebuie sa alergi dintr-o parte in alta, se intampla atat de multe, iar frica de a rata ceva important este atat de mare…) a fost in cadrul Filarmonicii din Sibiu, spectacol sustinut de compania de Danza Flamenco Espagnola Jose Soriano.

Orice traire intensa este complicat de expus in cuvinte, de reprodus din teama de a nu-ti estompa o senzatie inca atat de vie si de pregnanta, de a nu pierde ceea ce doar tu ai trait. Insa am sa fac tot posibilul sa va povestesc un show extrem de puternic despre dans, muzica, pasiune si nu in ultimul rand, structura umana.

Un flamenco ce imita dansul pasarilor, vibratia copacilor sub o adiere de mai, murmurul naturii. Un stil de dans ce-ti face inima sa pulseze cu si mai multa verva, cu si mai multa incapatanare. Un dans ce exprima singuratatea fiintei in toata deplinatatea ei, un dans mirobolant desfasurat singur, dar perfect alaturi de alte singuratati.

Tot timpul spectacolului am admirat siluetele vibrante ale dansatorilor in totalitatea lor, insa nimic nu e nimic mai frumos decat omoplatii pusi in valoare, acele ramasite de aripi pe care le purtam pentru a ne aminti ca am fost odata ingeri. Muschi alungiti pe oase gratioase, muzica de suflete arse, degete lungi alunecand pe ritm, putere in fiecare pas, energie si candoare, toate acestea definesc stilul “inimii ce sparge pieptul”.

Daca aveti ocazia, va invit cu drag sa urmariti spectacolul, sa-l simtiti si sa traiti astfel de una dintre cele mai pure forme de arta: poezie in pasi de dans.

Insa, chiar daca ati ratat Inima ce sparge pieptul, FITS are o multime de spectacole foarte bune pe care le puteti vedea pana pe 3 iunie. Eliberati-va macar o zi, veniti intr-o fuga la Sibiu si haideti sa va bucurati de un festival cum rar ne e dat sa simtim in Romania.

 

    Leave Your Comment Here