Iubeste-ti amintirile

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Iubeste-ti amintirile. Iubeste-ti mintea clara si toate flasback-urile. Bucura-te de toate diminetile in care te trezesti si ai puterea de a-ti construi o noua amintire. Sa nu-ti para rau de nici un gest, privire,  persoana pe care ai cunoscut-o.

Unii isi pierd posibilitatea de a se bucura de viata lor trecuta si astfel si de prezent. Imagineaza-ti ca te trezesti intr-o zi si nu stii cine esti, de ce esti si ce urmeaza sa faci cu tine si cu viata ta. Ca nu intelegi nimic din ce ti se intampla, ca nu recunosti pe nimeni din jurul tau, ca intreaga ta viata e o nebuloasa. Si mai dureros decat atat, ai cateva minute, doar cateva, uneori poate doar cateva secunde in care te dezmeticesti si iti amintesti cine esti. Dar nu intelegi de ce ai o persoana langa tine pe care nu o cunosti, dar care te trateaza precum un copil, de ce ai gazele inchise, la fel si usa casei tale de la care nu mai ai chei, pana chiar si propriul chip iti e de nerecunoscut.

Bucura-te ca esti constient. Bucura-te ca ai mintea limpede si ca cei dragi tie te recunosc. Bucura-te de parintii si bunicii care te mustruluiesc, ori te bat la cap sa mananci, ori iti povestesc de zeci de ori acea intamplare din copilarie. E bine si sanatos  sa  ai radacini, sa le cunosti si ele sa te recunoasca. Bucura-te!

Zambeste si fii fericit cand cel ce te-a crescut stie cine esti si-si aminteste cu drag de tine. Altii n-o mai pot face, altii se lupta cu o boala imposibila numita alzheimer si au mainile legate. Si isi plang in pumni ca nu pot face nimic pentru a salva persoanele dragi din ghearele ei scarboase.

Bucura-te acum! Si maine si tot timpul pe care il mai ai!

Leave Your Comment Here