FITS – Crize. Cultura face diferenta

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Am onoarea de a fi blogger oficial al Festivalului international de Teatru de la Sibiu. Am onoarea de a putea participa la al  treilea festival din lume ca marime si amploare. Am onoarea de a savura spectacole dintre cele mai variate si mai frumoase. Nu, nu va spun asta ca lauda, desi ma mandresc cu acreditarea mea, ci pentru a va invita sa fiti si voi parte din acest eveniment ce nu este un Festival intr-un oras ci un oras intr-un Festival. 🙂

Anul acesta FITS are ca tema: “Crize. Cultura face diferenta.” De ce? Pentru ca intr-o lume aflata in tot soiul de crize, de la cea financiara, la cele de depersonalizare si dezumanizare, un festival de cultura reuseste sa se prezinte la fel, ba chiar mai bine. Fara ajutor din partea Ministerului Culturii, FITS va avea loc si va incanta publicul si in acest an. Ar fi pacat sa nu il sprijinim si sa nu ne bucuram de acest lucru.

Aici puteti vedea programul, iar biletele se pot achizitiona de aici. Eu voi ajunge in perioada 25-27 mai, perioada in care imi doresc sa prind cat mai multe reprezentatii, dar in mod deosebit astept Ispita Cioran, Maestrul Konnichiwa -Maestrul clovnilor, Woyzeck, Scrisori de dragoste catre o printesa chineza, Hotul de oase si bineinteles, Faust.

Asadar, va invit la Sibiu, iar daca nu reusiti sa ajungeti, promit sa va povestesc cat mai mult din experientele traite acolo.

 

 

P.S: FITS nu este doar despre teatru, ci de artele spectacolului, astfel ca manifestarile artistice variaza de la teatru, la dans si teatru-dans, circ, flamenco, balet, teatru de papusi, spectacole de lumini, muzica pantomima, concerte, conferinte, dezbateri, expozitii de fotografie, grafica si pictura, lansari de carte, proiectii de film, instalatii si ateliere, dans contemporan – toate acestea avand loc in aer liber, in centrul Sibiului sau in cetatile si bisericile fortificate din imprejuimi, in salile de teatru dar si in baruri/cluburi – pentru spectacolele underground si chiar unele conferinte.

 

 

 

 

    Leave Your Comment Here