Circul Globus

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

In weekend mi-am permis sa fiu copil. Sa ma bucur de Alvin si veveritele lui postate frumos pe o punga de popcorn si un pahar de suc, sa fac baloane de sapun cu soarele in ochi, sa aplaud frenetic acrobatii ghiduse si sa ma lipesc pentru cateva ore de o minunatie de fata, de Sara. Imi plac copiii si ma bucur tare mult de prezenta lor, insa de aceasta data, Sara m-a topit toata. Parintii mi-au zis ca “e de bine, de foarte bine” caci e foarte selectiva si nu sta cu oricine. 😀

Dar sa revenim la incercarea mea de a ma reintegra ca spectator al circului. Prima reactie la invitatia Ruxei de a o insoti la circ a fost una vehement negativista: “Nu multumesc, nu-mi place, au clovni urati si animale chinuite.” Dupa o lupta de lamurire de tipul: s-au schimbat, ai sa vezi ca e un spectacol f.dragut, hai incearca” m-am mobilizat si am ajuns.

Si bine am facut. Circul nu mai e ce-a fost odata. Circul are un scenariu ce include teatru, circul te primeste frumos inca de la intrare cu domnite imbracate in stil de epoca. Circul te bucura si iti ofera sansa de a fi copil, de a sta printre copii si de a te bucura de lucruri marunte.

Am avut ocazia de a sta si de vorba cu cativa dintre actorii implicati in spectacol, printre care Bogdan Stanoevici si Monica Davidescu, oameni si actori tare frumosi, cu Brandusa Novac, scenografa si regizoarea noului spectacol “D’ale bibicilor”, dar si directoarea circului, ocazie cu care am aflat cata munca implica circul si ca inca se mai mosteneste meseria de artist de circ.

Multumesc Ruxa pentru invitatie, actorilor si acrobatilor pentru spectacol si #obiceiurisanatoase pentru initiativa. Ah, si focilor pentru ca sunt unele dintre cele mai dragute animale. 😀

 

 

Leave Your Comment Here