Cautatorii de povesti

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ieri, 21 martie, a fost lansat un proiect tare aproape de inima mea. Un proiect despre carti, despre biblioteci si despre povesti.

Imi amintesc cu mare drag de biblioteca judeteana din Braila unde imi petreceam o multime de timp si de unde am plecat de multe ori zambind si fericita ca am mai descoperit ceva. Unde gaseam toate cartile pe care le vedeam prin vitrine si nu le puteam cumpara.

Ba chiar, in clasa a 8a am fost si premiata drept “cel mai fidel cititor”. Inca am diploma aceea la loc de cinste. 😀

Dar sa revenim la minunatul proiect.

Prevazut ca o urmare fireasca a programului Biblionet, ce a instruit 2175 de biblliotecari si a echipat peste 1500 de biblioteci publice din intreaga tara cu 6460 de calculatoare, cautatorii de povesti presupune un demers prin care mai multe personalitati publice si scriitori vor pleca intr-un tur al bibliotecilor din tara in cautare de istorii autentice.

Radu Paraschivescu, Catalin Stefanescu si Vlad Petreanu pornesc in cautarea unor povesti inedite legate de modul in care bibliotecile publice au revenit sau nu un loc important in cadrul comunitatilor din care fac parte.

Vor pleca de asemenea si cativa bloggeri cunoscuti in aceasta calatorie cu iz de poveste: Andrei Crivat, Chinezu si Visurat, pentru ca, nu-i asa, Biblionet a adus internetul in biblioteci si cine ar putea reprezenta mai bine internetul decat bloggerii? 🙂

Eu abia astept sa ii urmaresc, sa vad prin ce zone ajung, ce oameni intalnesc si mai ales sa le citesc povestile. Abia astept sa descopar oameni pasionati, iubitori de carte din varf de munte, parinti fericiti ca au putut sa comunice cu copii lor plecati departe prin intermediul calculatoarelor si a internetului pus la dispozitie de acest proiect.

Felicitari si jos palaria! 🙂

 

  • Bogdan

    Sunt atat de entuziasmat ca in sfarsit a inceput campania pe care de mult o asteptam. O parte din povestile ce vor fi scrise au fost “interceptate” de mine si colegii mei iar acest lucru nu ma face decat sa fiu si mai mandru de munca pe care de 2 ani incoace o facem cu totii.

  • Campaniile din blogosfera romaneasca (ultimele doua saptamani) | refresh.ro

    […] Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu si Catalin Stefanescu vor umbla prin tara si vor culege povesti pe care le vor include intr-un e-book. Initiativa face parte din proiectul Biblionet, iar culegatorii din online ai povestilor vor fi Cristian China-Birta, Andrei Crivat si Sebastian Bargau. Detalii mai cititi la Victor Kapra, Oltea Zambori si Andreea Burlacu. […]

Leave Your Comment Here