PR Forum 2012

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Din seria: asa intrebari pui, asa raspunsuri primesti.

Disclaimer: Consider ca mai important decat relatarea discutiilor de la o conferinta, discutii care-si pierd din savoare urmarite in scris, nu si utilitatea, este sa-mi prezint concluzia/ile unei zile intregi de prezentari, dezbateri si opinii ale unor specialisti in domeniul consacrat evenimentului.
Lucrezi in PR si ar trebui deja sa stii ca intrebarile pe care le adresezi, modalitatea in care le formulezi dar si in care le comunici iti creeaza acces catre informatii relevante sau dimpotriva catre raspunsuri vagi, generaliste si piruete duioase dupa deget.

In primul rand, din pacate, s-a conturat un obicei nefolositor atat organizatorilor, cat si speakerilor, dar mai ales invitatilor, obicei ce presupune ascultarea cuminte, uneori superficiala a prezentarilor si atat. Mai nimeni nu adreseaza intrebari, mai nimeni nu participa activ la dezbateri, stam cuminti si confortabil in scaunele noastre si nu obtinem niciun beneficiu. Oare de ce nu am invatat sa profitam de prezenta oamenilor de acolo, de oportunitatea de a intelege si descoperi lucruri noi?

Inca nu stiu, tare mi-ar placea sa aflu niste raspunsuri in acest sens.

In al doilea rand, acei putini care isi iau inima in dinti si indraznesc sa intrebe (de apreciat initiativa si curajul) de cele mai multe ori o fac dezastruos. Poate exagerez. Sa spunem doar ca nu formuleaza intrebari adecvate subiectului, persoanelor interogate si mai ales unui bun simt comun.

Exemplu concret: Dati-ne exemple de situatii de criza pe care le-ati gestionat si in care v-ati folosit de creativitate ca PR-isti?

Orice PR sanatos la cap  si constient de statutul sau nu va raspunde unei asemeni intrebari. De ce? E foarte simplu. Daca situatia a fost gestionata foarte bine si la timp inseamna ca ea nici nu a ajuns la urechile noastre. De ce ar fi PR-istul atat de nebun sa povesteasca despre greselile sau neajunsurile clientului sau avand in vedere ca deja a administrat cu brio aparitia acestora in randul publicului? La fel si in cazul invers, in care situatia este cunoscuta, dezbatuta, clientul si agentia au muncit sa treaca cu bine de momentul nefast, fapt ce nu ii va face sa prezinte public si dezinvolt greselile si greutatile prin care au trecut.

Asadar,

‘The ability to ask the right question is more than half the battle of finding the answer.’ — Thomas J. Watson.

 Haideti sa ne implicam si sa invatam sa punem intrebari inainte de a fi carcotasi si de a judeca reusita unei conferinte doar dupa prestatia speakerilor, dispozitia noastra sau rabdarea noastra.
P.S: Felicitari Manafu pentru PR Forum si speaker-ilor ce mi-au tinut treaza atentia si creativitatea: Sorana Savu, Simon Shaw (nu, nu rugbyistul :D),  Bogdan Theodor Olteanu, Ruxa Predescu, Cristi Sutu.
 • maka

  Am vazut ca si Adrian Ciubotaru’ a fost invitat… la ceva cu PR? :))
  Sunt curios daca a spus ceva, ce de rahat stim ca s-a facut de rahat de mai multe ori. 🙂

  http://www.eugenpaun.ro/2012/01/inutilitatea-in-online-are-un-nume-adrian-ciubotaru/

 • De la PR Forum 2012: conţinut, creativitate, încredere |

  […] şi apropo de ce spune Andreea, cineva din sală a întrebat care ar fi soluţiile creative pentru o bancă mică axată pe […]

 • #prforum12 | Andreea Stan . ro | Andreea Stan . ro

  […] anului si isi cunosc munca unul altuia, isi citesc blogurile, se mai intalnesc si mai discuta (probabil unul dintre motivele pentru care este o  interactiune scazuta din partea salii: cine stie despre ce e vorba nu mai are ce sa intrebe sau discuta la pauza si cine e pe dinafara […]

 • Alice

  Ai fost si azi? Mi s-a parut destul de interactiv, si intr-adevar, grupurile mici incurajeaza mai mult interactivitatea…:)
  Dupa ziua de miercuri, si eu aveam intrebari fara raspuns, insa ieri am avut intr-adevar o zi buna, asa cum trebuie sa fie la astfel de evenimente.

 • Andrei Constantin

  Andreea, tu ce intrebari ai adresat?

 • ClemVedyemola

  Dogs [url=http://www.healtheconomicsresearch.com/]kate spade 財布[/url] normally eat meat hence, their body gain plenty of toxic material in themselves and if toxic material is not removed from their system then [url=http://www.healtheconomicsresearch.com/]ケイトスペ ード 財布 激安[/url], there are lots of chances to receive infected with diseases including, lungs and heart conditions. It is good to offer a supplement of [url=http://www.healtheconomicsresearch.com/]ケイトスペ ード 財布 激安[/url] natual food daily to retain their metabolic system free of infection and diseases. All natural dog foods are a good source of soluble fiber and antioxidant. Some of the [url=http://www.healtheconomicsresearch.com/]ケイトスペード 財布 新作[/url] herbal food contain manganese, phosphorous, calcium and potassium all these nutritional supplements are very much necessary for their diet. There are many vegetable full of antioxidant such as, dark green and bright orange. By feeding all natural dogs inside their [url=http://www.healtheconomicsresearch.com/]ケイトスペード 財布 新作[/url] meal is just like finding a insurance policy for a person’s loving pet.

 • PlurryShura

  Animals [url=http://www.healtheconomicsresearch.com/]ケイトスペード 財布 新作[/url] normally eat meat thus, their body gain a large number of toxic material in their body and if toxic material is not really removed from their system then [url=http://www.healtheconomicsresearch.com/]ケイトスペード 財布[/url], there are lots of chances to receive infected with diseases including, lungs and heart disorders. It is good to present a supplement of [url=http://www.healtheconomicsresearch.com/]kate spade 財布[/url] organically produced food daily to continue their metabolic system clear of infection and diseases. All natural dog foods can be a good source of dietary fiber and antioxidant. Some of the [url=http://www.healtheconomicsresearch.com/]kate spade 財布[/url] pure food contain manganese, phosphorous, calcium and potassium all these health supplements are very much necessary into their diet. There are many vegetable containing more antioxidant such as, dark green and vivid orange. By feeding all natural dogs into their [url=http://www.healtheconomicsresearch.com/]kate spade 財布[/url] meal is just like receiving a insurance policy for your own loving pet.

Leave Your Comment Here