Portretul unui barbat imatur

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Viata i se aseaza ca o placuta adiere in fata ochilor, acum, aflat inaintea ceasului din urma. Construita haotic, aparent domoala si asezata, viata lui e o continua iesire in decor.

Tot timpul aflat in cautarea unor repere, tot timpul cantarind valorile morale si sociale, mereu nesigur de validitatea actiunilor lui, barbatul-povestitor se confezeaza: onest, calm, sincer si implicat.

In povestire, precum insusi autorul recunoaste (facand referire la ideea generalizata a timpului) “nu reusesti sa simti pulsul timpului, ci numai o succesiune de episoade ce par a se alinia mai mult in spatiu.” Ca intr-o betie, autorul te poarta prin timp, inainte si-napoi, dupa bunul plac al amintirilor, incastrate cu un grad de tarie precum alcoolul, in memoria celui ce se destainuie.

E povestea unui om ce nu-si poate apropria o masca, ce le crede pe toate potrivite pentru ca mai apoi sa-i repugne  toate. Un om ce se leaga implacabil de ideea de soarta, plafonandu-se de multe ori sub pretextul lucrurilor prestabilite independent de actiunile sale.

“Portretul unui barbat imatur” de Luis Landero este o carte ce merita citita atunci cand joci sah cu tine insuti si pierzi de ambele parti, atunci cand niste lupte interne iti preseaza existenta si cumva experienta expusa a altui om te poate extrage din zona mlastinoasa in care te zbati.

Aceasta recenzie face parte din campania de voluntariat a editurii ALL, iar potrivit acesteia, pentru fiecare post scris echipa ALL va lucra 15 minute pentru un centru ales de bloggeri, iar pentru fiecare comentariu referitor la carte şi la campanie se mai adaugă încă 3 minute de voluntariat.

Asadar, va invit sa imi expuneti parerile voastre despre carte si campanie pentru a creste numarul de minunte de voluntariat.

Multumeeesc! 🙂

 

 • Monica

  Sa joci sah cu tine insuti? Hmmm, interesant si … cum ar fi sa iti dai sah tie, si apoi sa realizezi ca nu mai poti face nimic?

 • Andreea

  Cumva te tii singur in corzi o lunga perioada de timp. Iti dai sah, fugi tu de tine, te tot ascunzi 🙂

 • julie

  cartea asta chiar merita citita. i-am recomandat-o unui bun prieten care s-ar regasi de minune printre randurile cartii.

  felicitari pentru implicarea in campanie, si eu voi publica o recenzie cat de curand.
  la cat mai multe comentarii! >:D<

 • sim

  am mai citit cateva recenzii la cartea asta dar pana acum a ta mi s-a parut cea mai buna. felicitari! e tot mai greu sa ma decid ce carte sa-mi mai aleg de la ALL:)

 • Andreea

  Multumesc mult. Da, chiar e o decizie grea, dar poti alege mai multe 😀

 • Andreea

  Multumesc frumos! 🙂

 • Geanina

  Foarte inedit subiectul dezbatut de autor. Mi-a trezit interesul. Si foarte faina initiativa Editura ALL 🙂

 • Vasiliu Maria

  De cate ori oare nu am jucat sah cu noi insine?!

  Andreea, cu siguranta am sa imi procur si eu cartea. M-ai facut curioasa (recunosc, si titlul deopotriva)!

 • Andreea

  Pare chiar interesanta, cred ca o sa o citesc si eu cat de curand 🙂

Leave Your Comment Here