Ce mai citim

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Unii isi fac rezolutii la inceput de an legate de job, de lasatul de fumat, tinut cura de slabit sau tot felul de astfel de lucruri pe care le facem “de maine, de luni, de la anu’ “.

Eu am inceput sa-mi fac o lista cu cartile pe care le-am tot amanat si pe care vreau sa le citesc in prima jumatate a anului musai:

1. Dragostea in vremea holerei, Gabriel Garcia Marquez carte pe care am tot inceput-o si am parasit-o de nenumarate ori, fara explicatii prea concrete.

2. Nostalgia lui Cartarescu pe care de asemenea am abandonat-o inainte de vreme. Poate a venit vremea sa-i gust  si sa-mi placa scrierile lui Cartarescu.

3. Hotii de frumusete, Pascal Bruckner

4. Romancierul naiv si sentimental, Orhan Pamuk

5. Istanbul, Orhan Pamuk

6. In cautarea fericirii, Bertrand Russel

7. Iubirile croitoresei, Maria Duenas (am primit recomandari bune referitoare la ea)

Voi ce mai cititi? Recomandari, sugestii, reclamatii?

 • Mihail

  Citesc cam haotic în ultimul timp. Ultima carte citită este ”Sunt o babă comunistă” (Dan Lungu) și acum la capătul patului se află Lords of Finance (Liaqat Ahmed). Și o următoarea o să fie iarăși una scrisă de Dan Lungu. Alternez cărțile ușoare cu cele mai pretențioase 🙂 Succes cu Russel, nu-mi place Bruckner, de nostalgia lui Cărtărescu nu mai am timp, Marquez și Pamuk sunt speciali, despre Duenas no comment 😛

 • Andreea

  Dragoste in vremea holerei este geniala. Mi-a placut mult si filmul. Acum citesc Vanatorii de zmeie de Khaled Hosseini. 🙂

 • Claudia

  Eu tocmai am terminat de citit “Blink” de Malcom Gladwell, il recomand.

 • Monica Tarţa

  Sunt superbe cărţile pe care le-ai ales! Dacă îţi plac ruşii, citeşte-i şi pe Ilf şi Petrov. Sunt o plăcere a lecturii!

 • fatadinport

  Ha, tocmai ce mi-am comandat acum 5 minute “Bertrand Russel – In cautarea fericirii”. Sper sa vina maine ca sa ma apuc cat mai repede de ea.

 • Ionut

  Buna,

  Acum citesc Hotul de carti de Markus Zusak (si in acelasi timp mai citesc cate o reteta din Ce bem de Victoria Moore) si urmeaza cartea O zi de David Nicholls.

  Si eu ador literatura rusa; Dostoievski este preferatul meu si am parcurs cam toate operele sale, mai am doar Jurnal de scriitor si Oameni sarmani. Toate mi-au placut pana acum. In rest am mai citit si Cehov, Tolstoi, Erofeev, Vladimir Sorokin, Tolstoi, Politkovskaia s.a.

  In cautarea fericirii am terminat-o saptamana trecuta si ti-o recomand cu mare drag. Chiar sunt unele aspecte in carte care te vor inspira, ca sa nu zic schimba.

  Alte recomandari, acum pe moment nu am, dar am revin curand cu sugestii.

  O zi frumoasa!

 • Gheorghe

  Ultima, si una dintre cele mai placute carti pe care le-am citit, este: „Papillon” de Henri Charriere. Îl recomand cu placere!

 • Andreea

  Si eu mi-am facut o lista de lecturi pentru 2012, sper sa ma tin de ea. Problema e ca in ultima vreme nu prea mai gasesc timpul, asa ca citesc doar in weekenduri. Oricum, sper sa citesti cap-coada Dragostea in vremea holerei, e minunata (mai ales daca o citesti “pe-ndelete”), cred ca e una din cartile mele preferate.
  Iti recomand Foc in pavilionul de ceai de Ellis Avery (e foarte bine documentata) si Cartea iluziilor de Paul Auster.
  Spor la citit! 🙂

 • georgiana

  buna, eu iti recomand Catedrala Marii de Ildefonso Falcones si Stalpii Pamantului de Ken Follett

 • Gabriela

  Va recomand Neale Donald Walsch- Conversatii cu Dumnezeu(o adevarata incantare,o carte absoluta)

Leave Your Comment Here