Papusile Muppets revin

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Pentru mine Muppets reprezinta o amintire putin neclara, cu un broscoi pe care il tin minte pentru ca e verde (my favourite colour) si o “porcusoara” cum o numeam pe atunci (atunci = eram indeajuns de prunc incat sa nu-mi amintesc prea multe). Nu stiu daca le-a pastrat in memorie datorita povestii lor de dragoste neobisnuita sau pentru ca erau figurile centrale ori pentru ca broiscoiul era verde si porcusoara prea impopotonata. Cert e ca restul personajelor au intrat intr-o nebuloasa pentru mine.

Din pacate, aseara, mergand la film, am sesizat ca nostalgia pentru majoritatea celor din sala nu a fost atat de mare incat sa ne bucuram cu adevarat de film. Tind sa cred ca motivul e varsta noastra frageda :D. Domnii si doamnele cu mai multi ani si mai multa experienta s-au amuzat dulce de mult mai multe scene decat noi, tineretul din ziua de azi.

Pe scurt, cum e filmul pentru cei de pana in 25 de ani: haios pe alocuri, cu mult prea multe cantecele si ce e cel mai greu de indurat: oamenii. Nu am gasit locuri personajelor umane langa papusile din amintirea noastra. Cumva cred ca ne dorim copilaria neintinata de valul schimbarii, iar aparitia oamenilor in jurul Muppets ne-a ridicat sprancenele instantaneu si revoltator. Dupa ce ca exista in film, oamenii astia mai si canta si danseaza. Asta a deranjat si mai tare. Ei ar trebui sa fie elemente decorative cum sunt papusile in filmele cu oameni. Daaar… ne-am amintit de melodia de inceput si de tananana..mahna mahna, ce nu ne-a mai iesit vreme buna din capsoare. Am ras si ne-am bucurat alaturi de Miss Piggy, Kermit, Gonzo si ceilalti. Totusi am realizat ca nu mai avem rabdarea de a ne prosti copilareste si de a ne amuza de lucruri altadata atat de suculente.

Este un film usurel, cum isi doreste, de vazut daca ai rabdare si daca stii sa te mai bucuri precum un copil, daca iti place un film cu mai bine de jumatate din scene cantate si/sau daca erai in copilarie un adevarat fun The Muppets.
Altfel, s-ar putea sa te plictisesti sau sa te intristezi ca “nu mai sunt papusile de care te-ai indragostit”.

Eu am plecat vesela, cantand si cu ceva mai multa pofta de viata, desi m-am situat intre cei exasperati de cantecele si de personajele umane. Daca mergeti, sa va intoarceti si aici la mine si sa-mi spuneti voi cum ati trait filmul.

Leave Your Comment Here