Fericirea

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Fericirea-i un lucru marunt/ E o aripa care vibreaza/Fericirea-i un lucru mic/Un pitic, ce danseaza..!

Fericire e atunci cat ii simti buricele degetelor pe sira spinarii, chiar si atunci cand el e la birou. Fericire e atunci cand ii mangai gatul si parul si cand ti se ghemuieste in brate.

Fericire e atunci cand descoperi ca el e SuperMan si te invata cuvinte in ruseste pentru ca tu vrei sa fii spioana. rusoaica.

Fericire e atunci cand nu intelegi, tu – omul logic, rational si independent, nimic din ce ti se intampla si te sperii de atata bine. Si e placut.

Fericire e cand el vine cu 4 pliculete de ceai sa beti impreuna, dar sa-ti mai ramana si tie. Si cand te intreaba ca un copil dulce despre ciori. Si cand se alinta ca un copil pe care nu-l mai vrei plecat vreodata de la pieptul tau.

Fericire e sa iti dai voie sa simti si sa nu te opresti din asta. Si sa nu te sperie incat sa fugi. Sa te opresti, sa te imbeti de atata stare de bine. E placut.

Acum o saptamana am facut un mic sondaj despre ce inseamna fericirea la nivel individual pentru oamenii din jurul meu, pentru femei, pentru barbati, pentru adolescenti, pentru adulti, pentru oameni mai mult sau mai putin responsabili.

Iata cateva dintre raspunsuri:

Condusul noaptea – cand (aproape) toti dorm, sa te plimbi pe strazile Bucurestiului iti ofera un sentiment unic of “owning the city”. Daca ploua, nici nu trebuie sa conduci, trebuie doar sa stai in masina si sa asculti ropotul.

Alergatul – nu ca as fi maratonist, dar sa alergi, sa tragi de fiare sau sa dai la sacul de box pana la epuizare cand esti nervos iti ofera, la fel, sentimentul ala ca totul o sa fie bine.

Scrisul – varianta alergatului pentru minte

Matei Psatta.

Mirosul cafelei dimineata, vantul rece de pe malul dunarii si o bere bauta noaptea tarziu cu un prieten drag.

Andrei Cismaru.

Sa fiu alaturi de ai mei si sa fim atat de sanatosi si impliniti incat sa uitam cate motive avem sa fim recunoscatori.

Alex Tunaru.

Orice cu girafe, orice cu ciocolata, orice cu balerine, orice melodie electro-swing, in particular, sau “saltareata, in general, orice cu House, orice mail de bine de la oamenii pe care ii respect, orice moment in care ies cu oamenii la care tin. astea-s top of mind 🙂

Nicoleta Gavrila

Ma face fericit o lectura despre suflet ori nu despre chestii materiale (job,tendinte,leadership,anzari,marketing…). Ma face fericit Răducul meu. Mă face fericit un pahar de vin bun între prieteni buni. Mă face fericit o hoinăreală printre clădiri vechi. sunt fericit când privesc în gol un brad timp de 15 minute și în timpul ăsta nu mă gândesc la nimic. Sunt fericit în biserică. Si cred că mai sunt o mulțime de alte motive, variații pe aceeași tema : tihnă si sens.

Ionut Tudor

Pentru mine fericirea e data de linistea sufleteasca, un calm care se construieste cu atentie si cu dragoste, din intelegere, rabdare si continuitate, fara excese, fara pante abrupte, dar cu multa pasiune si devotament.

Andra Zaharia.

Cumva eu nu cred in fericirea mare care vine deodata, cred ca fericirea se construieste din fericiri din astea mici de zi cu zi, o vorba buna la momentul potrivit, o surpriza, un mesaj dragut, o carte faina, un film frumos, un ceai cu prietenii, o gluma de la parinti, samd.

Cristiana Andrei.

In urma acestui mic experiment am observat doua lucruri extrem de importante: oamenii se sperie si nu stiu ce sa aleaga din multitudinea de bucurii mai mici sau mai mari fericirea, intrebarea a fost considerata astfel una foarte grea si majoritatea, daca nu cumva chiar toti ne dorim liniste, dar si pasiune, pace si impacare si sentimente profunde. Mai exact ne dorim sa traim viata, nu sa o lasam sa treaca pe langa noi. Iar asta ne-ar aduce fericirea.

Si pentru ca tot s-a nimerit sa finalizez acest articol de ziua mea si a unor oameni dragi din viata mea, La multi ani mai Andreilor! Sa fiti fericiti! 🙂

  • Gabriel Horvath

    As putea sa fac o suma din cele insirate mai sus si sa zic ca toate ma fericesc. Dar, ce spuneti despre fericirea altora? Ma bucura oamenii fericiti, ma bucur cand sunt inconjurat de oameni fericiti…sunt fericit de fericirea altora.

  • Cosmin

    Interesant subiect :). Parerea mea este putin asemanatoare cu a lui Gabriel. Eu personal sunt fericit atunci cand pot face persoanele la care tin fericite. Atunci cand reusesc sa le aduc zambetul pe buze.
    Si bineinteles trebuie sa fii indragostit ca sa poti spune cu adevarat ca esti fericit :).
    La multi ani ! si un an 2012 plin de realizari.

Leave Your Comment Here