The Help

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

La noi a fost tradus Culoarea sentimentelor. Cu o rezonanta mult mai acuta in engleza, titul sugereza schimbarile sociale pe care le impune firul  actiunii.

Sa nu va sperie nici afisul, nici site-ul oficial, filmul nu este siropos si nici destinat exclusiv femeilor. 🙂

Povestea aduce in prim plan problemele negrilor scapati de sclavie de multi ani, insa poate doar la nivel conceptual, caci problemele lor de integrare si de egalitate in drepturi au continuat mai bine de 100 de ani dupa abolirea oficiala a sclaviei.
Aflati inca sub puterea si preconceptiile albilor, oamenii de culoare, ramasi majoritatea servitori, se confrunta cu tot nenumarate situatii umilitoare, degradante si total impotriva conceptelor de libertate, drepturile omului sau drepturi civile.
Este o poveste ce motiveaza, ce instiga la o schimbare in bine, ce arata puterea viselor si a luptei ambitioase dincolo de rigorile societatii. O poveste pe care va invit s-o priviti cu ochii larg deschisi.

Recunosc ca este un film emotionant (fetelor aveti grija sa nu plangeti), probabil si pentru ca atinge teme care m-au marcat inca din copilarie, inca de cand citeam una dintre cartile mele preferate, Coliba unchiului Tom. Insa e si un bun motiv de a invita privitorii la actiune.

Acum tocmai ce am primit si cartea si sunt extrem de curioasa cum se pozitioneaza ea fata de film si invers. Cat din oralitatea dialogurilor, cat din muzicalitatea expresiei ” You is kind. You is smart. You is important.” se va pastra, cum va curge firul povestii si in carte, mai ales in traducerea abia aparauta pe piata din Romania. Promit sa revin cu impresii si despre carte.

Pana atunci, nu ratati filmul! 🙂

Leave Your Comment Here