Muzica si oameni

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

M-am nascut pe muzica, am adormit intreaga pruncie pe muzica, eram hranita pe muzica, asa imi incep ziua si asa o sfarsesc. Mi-ar fi teribil de greu sa traiesc fara note muzicale.

Si cum muzica face parte din mine si din viata mea, am melodii pe care le asociez oamenilor din jurul meu. Nu musai melodii care imi aduc aminte de momente cu persoane dragi, ci piese pe care creierul meu (care de multe ori face conexiuni dubioase) le asociaza oamenilor din viata mea.

Am sa dau si cateva exemple, fara a da si nume pentru a proteja intimitatea oamenilor de langa mine:

The pretender – piesa, dar mai ales videoclipul imi traduce in minte, ori de cate ori iau contact cu el ca e cazul sa-mi sun un bun prieten care arata cam ca solistul, care invata sa cante la chitara electrica si pe care l-am invatat sa asculte Foo Fighters. Acelasi prieten il are rezervat si pe Nick Cave. Orice as asculta de la el ma duce cu gandul la my friend. Ah si The National. (de care am aflat datorita lui).

Apoi vin piese precum: Barry Lyndon, Trio op 100 sau My Chemical Romance – “Welcome to the Black Parade” care in minte mea sunt piese concepute si dedicate unui domn drag mie.

Mai sunt Godsmack – Voodoo si Take me down to the paradise city, ah si sa nu uitam de Franz Ferdinand -Take me out sau The Verve, melodii care imi tresar in inima de fiecare data, desi le-am ascultat de un infinit de ori si ma fac sa dau repede un sms.

Have You Seen Me Lately – Counting Crows imi aduce aminte de un prieten care a plecat pentru multa vreme in Anglia,  iar Waldeck – Get up Carmen de o prietena buna si extrem de draga.

Voi faceti asocieri intre oameni si muzica? Daca da, cat de des? Care va sunt cele mai dragi piese? Mi-ar placea sa va cunosc preferintele si asocierile.

  • Mihaela Popescu

    Eu ascult muzica esalontat. A fost etapa Green Day (ei sunt preferatii mei). Apoi Al Green, Ella Fitzgerald, Edith Piaf, Lara Fabian, Guns’n Roses, Vita de Vie, Vama Veche, Tatiana Stepa, blank (asta e ultima etapa 🙂 – nu am mai ascultat muzica in ultima perioada). O sa merg la Traviata pe 30 nov.

  • Monicca2654

    Eu ascult muzica esalontat. A fost etapa Green Day (ei sunt preferatii mei). Apoi Al Green, Ella Fitzgerald, Edith Piaf, Lara Fabian, Guns’n Roses, Vita de Vie, Vama Veche, Tatiana Stepa, blank (asta e ultima etapa – nu am mai ascultat muzica in ultima perioada). O sa merg la Traviata pe 30 nov.
    +1

Leave Your Comment Here