Briose

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Andreea cea stangace si neintiata in ale bucatariei s-a aventurat ieri sa faca briose. De ce, poate va intrebati. Nu stiu exact, poate pentru ca Nico nu poate fi refuzata sau poate pentru ca urma sa invat intr-un loc pe care vreau sa-l vizitez de multa vreme: Violeta’s Vintage Kitchen si mai mult de atat, visam la acea minunata tarta cu smochine, pe care n-am gasit-o, dar mi-a promis Violeta ca imi va face la cerere. 😀

Povestea e simpla si frumoasa. Ne-am strans cateva fete cucuiete, unele care mai tinusera o forma de copt in mana, altele care stiu doar sa savureze(aka eu) tot ce e bun. Violeta a fost ghidul nostru in bucatarie, printre ustensile, ingrediente si “Vio, dar eu mai pun zahar aici?”. Iti multumesc frumos pe aceasta cale pentru rabdare. Ne-am luptat cu untul, cu aluatul, am presarat tot soiul de ingrediente secrete, iar rezultatele au fost mult peste asteptari. (cel putin ale mele).
Mi-au iesit niste briose frumos crescute si delicioase: cu ciocolata si smochine.

Desi am pornit putin stresata in experienta mea culinara, ma bucur sa va spun ca am descoperit 2 sentimente mai mult sau mai putin noi. Unul este legat de fericirea de a produce un lucru cu propriile maini. Noi, cei ce stam la birouri toata ziua si ne petrecem viata fara foarte mult efort fizic, suntem destul de entuziasmati cand reusim si in domeniul practicii efectiv fizice. 🙂
Apoi, mare mi-a fost surprinderea cand am descoperit cum un experiement culinar poate scoate la iveala un spirit tenace de competitie intre femei la prima vedere fara vreo tangenta cu abilitatile casnice. E fascinant sa urmaresti domnisoare “la 4 ace” cum se straduiesc sa fie cele mai bune gospodine. Marturisesc ca in aceasta privinta sunt cel mai slab competitor si cel mai nemotivat. Inca o data revin la ideea ca fiecare ar trebui sa faca ceea ce stie mai bine.
Iar eu nu stiu sa gatesc, asadar ma mai joc din cand in cand, dar raman la stadiul de joaca.

In incheiere, multumesc Emilia (care, apropo,e blonda!!! Ati vazut-o? E o frumoasa!) pentru invitatie si doamnelor de la Lurpak, brandul care a sustinut aceasta frumoasa initiativa si care, datorita vechimii si experientei, a invatat cum sa se comporte cu prajiturile si ca atare produce un unt ales si folosit intens in prepararea gustarilor dulci si nu numai.

Leave Your Comment Here