Ro Interesting

5 Flares Filament.io 5 Flares ×

Prima conferinta la care nimeni nu a stat pe hol sa fumeze. Prima conferinta la care nimeni nu s-a foit in sala, prima conferinta la care s-a ras din suflet, la care nu au existat tensiuni si la care toti, atat speakeri cat si public, s-au relaxat si au impartasit idei care mai de care mai indraznete.

RoInteresting este o conferinta pe care am asteptat-o multa vreme si pe care o tot doream in Romania. Este despre inspiratie, despre legaturi si metafore, despre conectori si despre motivatori (mai mult sau mai putin comuni).

Pentru a exprima exact ce inseamna #Rointeresting2011, am sa apelez la un descrierea de pe site-ul dedicat:

“Interesting este o non-conferinta unde se strang oameni care au ceva interesant de spus. Conceptul e simplu si a inceput de la Russell Davies, Head of Planning la Ogilvy acum, former HoP la W+K si fondator RIG, care in 2007 s-a intrebat ce putem face ca sa salvam comunicarea (inteleasa ca marketing, PR etc). In acel moment, Marea Britanie era un loc unde marketingul si comunicarea erau conduse de econometrie iar Internetul incepuse sa puna probleme serioase acestor domenii prin avantul retelelor de socializare. Russell a “brevetat” atunci termenul de “interestingness” – spunea el, esential unui brand pentru a avea succes in noua ordine a comunicarii. Interestingness este, conform teoriei lui Davies, ceea ce face oamenii sa vorbeasca despre un brand.”

Marturisesc ca in afara conceptului cu totul nou pentru comunicatorii si oamenii de marketing romani, am participat inca de la primele ore ale diminetii la conferinta pentru cativa dintre speakeri.

Pe Mugur Ciumageanu l-am cunoscut la un workshop la Ideo Ideis si de atunci m-a castigat drept fana inraita pe viata.

Puteti vedea  un argument de ce aici:

Citatul ramas in urma prezentarii sale:” Give sex back to the people”

Serban Alexandrescu: “Du-te si traieste experiente interesante, nu le “cumpara” la mana a 2-a din carti si media.”

Marta Usurelu alias Moguleasa: “Daca ai o idee si crezi in ea, nu te lasa!”

Alex Balasescu: “Imaginarul subconstient feminin in Romania este construit dupa modelul masculin-femeile isi doresc sa fie barbati.”

Felicitari Bogdanei pentru idee si pentru realizarea ei, felicitari tuturor celor implicati in organizare si speakerilor in mod deosebit!
Credit foto Cata Georgescu.

Leave Your Comment Here