Leila and The Tempest

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Nu, nu e combinatie intre Shakespeare si Lesley Manning ci doua filme, ultimele doua pe care am apucat sa le vad in cadrul Festivalului Ro-IFF.

Leila este un film bazat pe obsesie. Acest sentiment obositor, sacaitor si incontrolabil, ce din nefericire se poate transforma intr-o afectiune patologica reprezinta ideea ce cumuleaza atat mersul actiunii cat si constructia personajelor.
Lesley Manning a ales sa expuna o poveste depre obsesie in starea ei cea mai pura, despre ganduri, imagini si stari recurente ce ne impiedica sa evoluam, despre cum obsesia poate transforma iubirea in infern si o casnicie intr-o tragedie.

Mi-a placut constructia filmului, turnura pe care o ia actiunea dupa prima jumatate de ora, cadrele ce releva toate nivelele de viata din casa, precum si ideea folosirii unei singure locuinte ca spatiu de desfasurare a filmului sub forma unei metafore pentru inchistarea si limitarea in care se lupta personajul feminin posedat de obsesie. Un film de vazut.


The Tempest
este o metafora intreaga. Este un film greu de digerat, iti trebuie ceva vreme si rabdare pentru a-l aprecia.
Recunosc, eu mi-am pierdut-o de cateva ori. 😀
Un film realizat dupa piesa lui Shakespeare, insa intr-o viziune deloc de neglijat a Juliei Taymor. Pelicula are ca idee centrala libertatea si modurile in care ea este inteleasa. Atat Caliban cat si Miranda, dar si Prospera isi doresc sa fie liberi. Fiecare in felul sau.

Felicitari regizoarei pentru intuitia schimbarii sexului personajului principal. Ideea realizarii Prosperei si modificarea scenarului in functie de aceasta e magnifica.

Multumesc RO-IFF pentru posibilitatea de a vedea filme bune, speciale si greu de gasit. Atat pentru anul acesta de la RO-IFF, ne vedem la anul!

    Leave Your Comment Here