Finlandia Explore Midnight

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Finlandia Explore Midnight sau concertul Morcheeba si Parov Stelar cum a fost recunoscut evenimentul. Desi au fost si baietii de la The Amsterdams (care nu’s rai deloc) si Electric Brother (pe care nu i-am prins din motive logistice), cele doua trupe ante-mentionate au fost cele mai asteptate si aplaudate aparitii ale serii.

Desi nu se incadreaza tocmai in stilul meu de muzica (aici imi recunosc conservatorismul), atat Morcheeba cat si Parov m-au impresionat prin entuziasm, prin combinatiile neobisnuite dar atat de binevenite de instrumente, genuri muzicale si biti si prin energia pe care o transmit. Pentru mine este extrem de important nu show-ul in sine, nu outfit-ul cantaretilor, nu jocurile de lumini si fumul de pe scena, ci starile pe care mi le transmit artistii pe toata durata concertului. Iar ei au reusit sa ma transpuna in cateva stari foarte intense, ceea ce nu se intampla prea des.

Tot nu prea des mi s-a intamplat sa vad un public atat de receptiv, care sa transmita la randul lui celor urcati pe scena entuziasmul si bucuria sa-i vada. Din nefericire, de la Gotan Project si pana acum,la toate concertele pe care le-am frecventat am simtit un maxim sictir si proasta dispozitie din partea publicului. Slava Domnului , de data asta n-a fost cazul.

Pentru ca-mi place mult jazz-ul, bineinteles ca favoritul serii a fost pentru mine Max the Sax aka Markus Ecklmay, cel care, imediat dupa vocea absolut impresionanta a solistei, face aceasta trupa sa sune senzational. Saxofonul reinventeaza muzica si nu ezita sa-si faca treaba si in cazul celor de la Parov.

Promit sa va arat si cateva poze din backstage imediat ce le primesc, iar pana atunci va las cu cele 2 piese preferate de mine.
Ah si, mai ales pentru fete, va anunt ca a aparut Jack Cola, o combinatie numai buna de baut la concerte ori prin cluburi, unde un pahar ar fi mai incomod.

Morcheeba

Parov Stelar

    Leave Your Comment Here