Razele X

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Nu, nu dosarele ci razele X vor fi subiectul acestui articol.

Astazi, atat de obisnuiti sa avem o sumedenie de mecanisme si descoperiri la indemana, nu ne mai straduim sa intelegem cum functioneaza toate legile naturii, din ce sunt construite corpurile de langa noi, uitam sa ne intrebam cum si de ce.

Acum 116 ani, oamenii inca se interesau sa gaseasca foarte multe raspunsuri. Asa , sau mai bine zis  bombardand un corp metalic cu eletroni rapizi,  a reusit Wilhelm Conrad Röntgen sa descopere razele X.

Descoperirea a insemnat foarte mult atat in domeniul fizicii, unde domnul ante-mentionat a si castigat premiul Nobel, cat si in domeniul medicinii, razele x fiind folosite pentru o multime de lucruri, de la simple radiografii pana la tratamentul tumorilor canceroase, pentru distrugerea tesuturilor bolnave.

De la descoperirea lor pana in momentul de fata, X Rays au fost banalizate, spre nefericirea unor artisti care au decis sa ia masuri. Astfel a aparut o colectie impresionanta de fotografii ce utlizeaza razele X, fotografii realizate de Hugh Turvey, a carei expozitie o gasiti acum si in Bucuresti multumita celor de la Canyon.

Sa transformi razele X in arta nu este deloc usor, cum nu este usor sa impresionezi atat de mult incat sa iti fie preluate imaginile pe o editie limitata de produse Canyon.

Felicitari Canyon pentru ca incurajeaza arta contemporana, felicitari artistului Hugh Turvey pentru o expozitie iesita din comun si felicitari Bortun Olteanu pentru organizare.    Leave Your Comment Here