Rezumatul etapei

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Nu, n-am sa vorbesc despre fotbal, insa titlul “rezumatul unei saptamani cel putin incendiare” ar fi fost prea lung si m-au invatat pe mine baietii din birou ca nu face bine la SEO.

Saptamana cu pricina a inceput vinerea trecuta, 9 septembrie, cum nu se putea mai frumos. Am fost invitata de prea frumoasa agentie Bortun Olteanu sa inaugurez Strada femeilor impresionante alaturi de alte 5 domnisoare cel putin mirobolante, altfel nu s-ar fi aflat acolo.

Si uite asa, inarmate cu foarfece, am purces la taierea panglicii si am facut primii pasi pe aceasta strada, situata in spatele bancii nationale, acoperind o portiune de Lipscani.

Felicitari tuturor femeilor impresionante a caror nume s-a regasit pe aceasta strada si felicitari Head & Shoulders pentru initiativa de celebra femeile importante fara a avea nevoie de pretexte calendaristice. Da, femeile impresionante se pot sarbatori si onora si pe 9 septembrie si in orice zi, nu doar de 8 martie.

Sambata, am continuat in spiritul debutului de vineri si am pornit in descoperirea orasului Targoviste.

Am plecat, asa cum se cuvine, intr-o garnizoana care sa imi mentina starea de bine si altaturi de care sa ma pot bucura de ce avea sa-mi arate un oras despre care am citit in cartea de istorie ori in cea de geografie, insa care nu s-a descoperit ochilor si pasilor mei.

Am ajuns exact la timp, de zilele cetatii, ocazie perfecta sa aflu despre cei 33 de voievozi ce au domnit acolo. Sa aflu despre picturile bisericesti din Evul Mediu in care era interzisa desenarea crestelor muntilor, considerandu-se ca singur varf Iisus. Sa aflu ca inca de pe atunci se preconiza sau poate chiar se purta imbracaminte unisex. Ramane un mister daca pictorul a infatisat lucruri obisnuite vremii ori a fost atins de vreo revelatie. Sa aflu ca Doamna Cetatii avea indatoriri bine incastrate in regulile vremii, era egala in drepturi cu Domnul (Voievodul) si trebuia sa aiba grija de saraci, bolnavi, ba chiar avea in grija maritisul fetelor sarace. Mai pe intelesul zilelor noastre, Doamna avea in grija asistatii sociali, iar domnul se ocupa de legi interne si relatii externe.

E tare frumos sa asculti muzica medievala, sa vezi domnitele dansand, sa ai parte de un ghid exceptional si sa te bucuri ca exista macar istorie si una extrem de fascinanta in tara asta, renegata si respinsa de toti.

Iar Targoviste e la o ora si un pic de Bucuresti, asadar, daca nu stiti ce sa faceti intr-un weekend, dati o fuga sa vedeti ce mai face Mihai Viteazu sau Petru Cercel.

Multumesc frumos ca m-au invitat si m-au tratat ca pe un oaspete de seama: Primaria Municipiului Targoviste impreuna cu Consiliul Judetean Dambovita, Teatrul Municipal Targoviste si Centrul Cultural Judetean Dambovita.

Multumesc pentru fotografii Andu.

Iar pentru ca saptamana se consuma intr-un mod boem si liric, sanatatea mea s-a gandit sa scartaie si sa se isterizeze, acesta fiind si motivul pentru care a trecut atata timp pana sa va povestesc minunatiile de mai sus.

Pomenesc de gastrita ce ma impiedica sa beau cafea si sa mananc ciocolata, doar pentru a va exprima surpriza placuta pe care am avut-o vis a vis de Spitalul Municipal Bucuresti. Mie mi-e urat si teama sa merg la doctor, cu atat mai mult intr-un spital, avand in vedere experientele prietenilor pe care i-am dus acolo.

Insa nu mica mi-a fost mirarea cand am ajuns de aceasta data la urgente, pentru prima data eu fiind pacientul. (poate ca sunt eu mai norocoasa, habar n-am). Spitalul este foarte curat, dotat (da’ acum nu m-au mai trimis sa iau cele necesar epentru perfuzii sau alte operatiuni medicale), iar medicii interesati sa afle diagnosticul corect. Ca atare am stat vreo 3-4 ore sa-mi faca toate analizele, EKG-urile, ecografiile si consulturile posibile pentru a fi siguri de diagnostic si de tratamentul pe care va trebui sa-l urmez. In fata acestui spital,  jos palaria.

Saptamana se termina, dar promit sa vin cu noi aventuri pentru ca maine plec la Cluj.

Pana data viitoare, stati sanatosi! 🙂

Leave Your Comment Here