Dansul zeitelor

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

“Dansul exprima mesajul primitiv al creatiei…” (Rabindranath Tagore)

Probabil acesta este argumentul care mi-a sustinut ambitia si o dorinta mocnita de a dansa inca de prin clasele primare sau poate mai devreme, insa nu era chiar o dorinta constienta.

Dansul elibereaza si descatuseaza, iti permite sa scapi din chingile sociale si cele impuse de propriul simt al ridicolului. Dansul este o metoda minunata prin care poti lasa si trupul sa se exprime, prin care intr-adevar poti crea.

Imi place sa dansez si sa inteleg prin miscarile fiecarui tip de dans cate ceva din specificul poporului ce l-a inventat, sa-mi imaginez cum au ajuns ei sa-l creeze si cum a fost propagat in timp.

Cunoscandu-mi pasiunea pentru dans, Nico m-a invitat la un curs de 2 luni sustinut de un coregraf exceptional, pe numele lui de alint Bursucu.

In tot acest timp, am trecut prin mai multe stiluri de dans, am invatat pasi de baza, rigori, m-am abitionat sa-mi recapat o conditie fizica putin cam ratacita de la liceu incoace si am redesoperit buna dispozitie pe care dansul mi-o ofera. Conceptul acestei experiente a pornit de la mesajul Gillette Venus “Reveal your inner goddess” si intr-adevar a reusit sa ne provoace intr-atat incat sa ne simtim niste zeite.

Saptamana viitoare se va incheia mica noastra excapada in lumea dansului, insa pentru ca  ne-a placut atat de mult am negociat cu domnul coregraf si o parte dintre noi va continua sa-si exprime stari, emotii, personalitati prin dans.

Multumesc Gillette Venus pentru imboldul de a incepe ceva ce visam de-o viata si multumesc Adi pentru cursuri!

    Leave Your Comment Here