Oamenii din alta liga

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Daca as fi specialist in identificarea speciilor, as imparti oamenii in canapelisti, sustinatori, jucatori si oamenii din alta liga.

Nu, nu sunt un fan infocat al sportului rege, dar segmentarea asta se potriveste manusa oamenilor cand vine vorba despre implicarea sociala.

Astfel, apar oamenii care pretind implicare totala din fata laptopului, sustinerea proiectelor si a cauzelor la un click distanta. Acestia sunt canapelistii. Ei sunt folositori ecosistemului, insa cu un RT nu se face primavara.

Sustinatorii sau suporterii sunt oamenii care scriu, promoveaza prin orice mijloace  cauza, merg la evenimente si pe care ii recunosti ca apartinand unor idei, curente, cauze si motive. Ei insa incurajeaza doar prin mesaje optimiste si viziuni din afara, intocmai ca si corespondentii lor din lumea sportului.

Jucatorii sunt acele specimene care se ocupa de organizarea evenimentelor cu strangere de fonduri, cei care strang comunitati in jurul cauzei lor sociale, care se implica direct in orice fel de activitate care le sustine cauza.

Ultimii, dar deloc cei din urma sunt oamenii din alta liga. Aceasta specie distincta este deseori confundata cu jucatorii, insa are un element fundamental diferit de acestia. Oamenii din alta liga sunt forta motrice a schimbarilor in bine din lumea asta mare. Ei traiesc, gandesc, respira pentru cauza in care cred si pe care o transforma in crezul existentei lor. Acesti oameni iti povestesc si la 8 dimineata la birou, ori ziua intr-un parc, ori intr-o noapte intr-un bar cu acelasi patos, cu aceeasi credinta despre ratiunea lor, despre pricina din care lupta. Ei devin involuntar imaginea cauzei lor si tot ei sunt cei care o aduc pe calea spre succes.

Tu din ce specie faci parte?

Renunta la canapea si foloseste cu rost 30 de secunde din viata ta! Odată la 30 de secunde un copil moare din cauza malariei. Tu il poti salva cu doar 7.5 dolari. Ne vedem in alta liga?

  • livium

    frumoasa “intoarcere din condei” la sfarsit.
    cred ca e mai complicat decat ai expus tu aici. in fine…

  • Andreea

    Multumesc. Povestea este intr-adevar mult mai complicata si mai nuantata. Insa avand in vedere obiectivul meu, acela de a trage un semnal de alarma si de indemna oamenii la actiune, ceva mai elaborat ar fi pierdut din elementul motivator.Cred. 🙂

Leave Your Comment Here