Social Media Summer Camp

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Pentru ca nu am fost in tabere cand eram mica, recuperez din plin acum. Si nu am ales orice fel de tabara, ci una prin care sa-mi imbunatatesc abilitatile de comunicator. Asadar, am fugit 3 zile in varf de munte cu nebunii mei frumosi din online si am stat la povesti, am invatat, am zambit pana la tample, am cantat si am realizat inca o data ce inseamna online-ul transpus in offline.

Despre cat  de frumoasa este zona Paraul Rece – Rasnov n-o sa va povestesc, n-am apucat sa fac nici poze, doar va recomand s-o vizitati cand aveti cel putin un week-end liber.

Am sa va spun in schimb, ca la un training, cele 3 concluzii cu care am plecat acasa.

1)Am subliniat si acolo si punctez iarasi aici, pe blog, rolul extrem, dar extrem de important al cel putin unui om (in functie de marimea organizatiei) de social media in companie. Dragi branduri mari si foarte mari, stiu ca va alegeti cu grija agentiile cu care lucrati, insa pentru a le intelege limbajul, pentru a vorbi aceeasi limba, va trebuie un om intern dedicat, un om care sa cunoasca bloggerii, sa fie activ in social media, care sa traduca tot ceea ce vor agentiile si mediul online de la voi. Si nu, nu ma refer la departamentul  de PR pe care il aveti si care are deja treaba lui bine stabilita, ci la un om specializat in comunicarea online.

2) Companiile mari isi doresc sa patrunda in spatiul online insa se tem de o serie de factori,dar cu o agentie isteata si cu niste bloggeri intelepti ce vor sa creasca piata, se pot realiza lucruri marete. Unele branduri au inceput deja sa-si arate curajul, vezi #refinantare.

3)Bloggerii isi doresc sa faca parte din procesul creativ al unei campanii. Din pacate, unii se avanta prea rau si ar vrea sa fie prima veriga. Acest lucru este cert ca nu poate fi valabil, insa pot fi implicati dupa aprobarea conceptului si a bugetului. De asemenea isi doresc un feedback. Asta este minunat, e semn de progres si profesionalism.

Felicitari Revista Biz pentru organizare, multumesc speakerilor si sponsorilor si ma bucur ca am intalnit oameni fain, faini de tot!

    Leave Your Comment Here