Ludika sau teatrul noptilor de vara

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Relatia mea cu teatrul a inceput de timpuriu. Daca am putea asocia institutia teatrala cu o persoana, ar fi acuzata fara intarziere de pervertirea unei tinere Lolite.

Prima piese pe care mi-o amintesc bine este Tartuffe a lui Moliere. Aveam vreo 11 ani cand am vazut-o. M-a facut sa ma indragostesc vesnic si iremediabil de teatru. Din fericire am avut ocazia sa cresc intr-un oras cu unul dintre cele mai bune teatre europene (o spun premiile), cu piese vazute si revazute, am avut norocul de prieteni la fel de impatimiti ai teatrului ca si mine si de niste actori minunati cu care ma mai vad si acum la o cafea cand ajung in oras. Am crescut cu Marius Manole jucand Drept ca o linie, cu Emilian Oprea in Woyzeck, cu Radu Apostol regizand o multime de piese, cu multi, multi actori talentati si pasionati de munca lor.

Cand eram ceva mai mica visam sa ma invart toata viata in lumea lor, daca nu ca actrita, ca scenograf. Nu s-a intamplat asa, insa teatrul ramane una dintre fericirile mele fara pereche.

Avand in vedere toate acestea, nu mica imi este bucuria  de a prezenta lansarea unui nou proiect marca Civika ce promoveaza teatrul, artistii tineri si isi doreste sa readuca scena in inimile locuitorilor bucuresteni, care de multe ori, din motive de timp, organizare sau poate bani nu mai viziteaza teatrele. Asadar, Ludika aduce actori si regizori tineri, intr-un mediu nonconformist, in aer liber, pentru publicul bucurestean.

Lunea viitoare vor avea primul spectacol pe care abia astept sa-l vad. Ne vedem acolo?

Leave Your Comment Here