Călătorii, călătorii

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Leapsa asta (de la Andra) vine numai bine, după ce m-am întors dintr-un concediu nu foarte reușit, hotărâtă să calătoresc anul acesta suficient cât să echilibrez balanța dezamăgirii de săptămâna trecută. Încă o dată am înteles de ce nu sunt eu fan înfocat mare și de ce toți îmi recomandă destinații externe dacă tot o aleg. Litoralul nostru este lipsit de orice element atractiv ce ar putea sa te binedispună dacă cumva ai ghinionul meu și prinzi vreme rea. N-ai ce face decît să te duci pe o terasă in Vama Veche sau probabil vreun club din Mamaia. În rest, te invârți de pe o parte pe alta în camera de hotel dacă dă Aghiuță să plouă sau să bată vîntul.

Trecând peste asta, datorită călătoriilor pe care am avut ocazia să le fac în ultima perioadă, am înteles ce-mi doresc eu de la o vacanţă de vis, de la o expediţie pe alte meleaguri.

De la Redescoperă Romania, de la expediția noastră pe Transalpina, de la toate plimbările prin țară am înțeles că vreau să vizitez  locuri ceva mai retrase, sa vorbesc cu oamenii de acolo, să mă bucur de locuri și oameni neumblați și dornici de intânirea cu străini.

Totodată mi-ar placea teribil să organizez un traseu al castelelor din Europa (deocamdată). Începând cu câteva castele importante din România pe care nu am avut ocazia să le vizitez: Castelul Cantacuzinilor (Busteni), Castelul Huniazilor, Castelul Iulia Hasdeu (Campina), Castelul Bethlen.

Din afara țării aș alege așa: Castelo de Sao Jorge – Lisabona, Portugalia, Castelul Brodick – Insula Arran, Scotia, Castelul Leeds – Kent, Anglia,  Castelul Chambord – Valea Loarei, Castelul Mont Saint Michel – Normandia, Franta,  Castelul Neuschwanstein – in apropiere de Munchen, Germania.

Pentru moment atât. Sunt suficiente pentru un an, pentru a le cunoaște și a le trăi pe fiecare cum se cuvine. Imediat ce-mi va reuși proiectul cu castelele, promit să vă povestesc și să vă recomand minunațiile pe care sunt sigură că le voi întâlni.

Să vedem ce planuri de peripeții au: Elena, Andrei și Anca.

Leave Your Comment Here