Dancing Dreams

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Dancing dreams este despre emotie si descatusarea ei, despre trairi , sentimente si eliberarea lor neconditionata de simtul penibilului, de frica reculului lor, ori de interpretarea retinei vecine. Este despre dans, despre arta spectacolului, despre interpretare si puterea creatoare a dezinhibitiei si a abandonului total de sine.

Filmul pune in scena adolescenti puri: cu trairi si vise adolescentine, cu dileme si intrebari existentiale, cu tragediile dar si fericirile varstei. Tineri care abia au trecut de primul sarut, ori de prima strangere in brate cu fiori, tineri timizi, introvertiti, cu istorii de viata si de familie triste, dar cu mult apetit pentru a incerca noul si curaj de a-si depasi limitele. Si fac toate acestea apeland la dans.

Dansul echilibreaza si da forta, elibereaza si te face puternic, iti permite sa fii asa cum simti, fara frica de penibil. Lasandu-te in ritmul lui, vei descoperi ca poti sa razi, sa plangi, sa visezi sau sa alergi, atat si asa cum vrei. In principal vorbesc de dansul contemporan, el este cel mai deschis exprimarii reale a trairilor, dar si dansul clasic te poate  duce pe aceleasi meleaguri.

Am avut ocazia sa experimentez un curs de dans contemporan si sa inteleg cu functioneaza, ce mecanism il face atat de special. Este altceva intrucat presupune incredere in partener, de multe ori un partener pe care abia l-ai cunoscut. Presupune atingere si sensibilitate, un alt tip de atingere fata de cel pe care il exeprimentam zi de zi. Nu este vorba despre pupatul de “buna, ce mai faci” sau stransul de mana ca forma de salut, nici imbratisarea unui prieten pe care nu l-ai mai vazut de ceva vreme. Este vorba despre o atingere non-sexuala, directa, ferma si gentila in acelasi timp a unui partener ce se lasa in mainile tale. Ati fi surprinsi sa aflati cat de reticenti sunt oamenii la astfel de experiemente, desi vorbim de atingerea incheieturilor, ori masarea palmelor. Ne e frica sa fim atat de vulnerabili si deschisi unui strain. Ne e teama de ridicolul miscarilor noastre. Dansul contemporan insa, ne invata sa trecem peste toate aceste bariere inchipuite, iar documentarul descris reda cel mai bine acest proces.

Totodata, filmul este o impletire de povesti personale si dezvoltarea unor relatii intre ele, intre posesorii lor. Este un film ce m-a facut sa plec incarcata de emotie, putin zdruncinata de unele concluzii pe care le-am trait la sfarsitul lui, un documentar pe care il recomand cu drag tuturor iubitorilor de frumos, de film documentar, de dans, de triairi neconstranse.

Multumesc Parada Film, Cristina, Ada, multumesc  Andreei pentru mini cursul de dans contemporan- o adevarata lectie de expunere si incredere, dar si Devin si Nescafe Dolce Gusto pentru hidratare si energizare.

    Leave Your Comment Here