Sinectico – un eveniment de care sunt mandra

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Sunt cea mai mandra. Din cel putin 100 de motive. Pe primul loc e clar faptul ca am avut posibilitatea de a contribui la promovarea lui.

Apoi evenimentul a aratat ca viata cartii poate avea o soarta fericita, depinde doar de noi sa deprindem cateva abilitati spre a-i oferi o evolutie incantatoare.

Evenimentul a reunit oamenii ai cartii din toate domeniile implicate: directori de edituri, agenti literari, scriitori si entuziasti ai promovarii cartii in Romania.

Au fost trase, dupa umila mea opinie, suficiente semnale de alarma care sa dezmeticeasca lentoarea in care zac atat tinerii doritori de afirmare, debutantii, cat si editurile ce isi plang de mila. Mi-a revenit in minte necontenit: mana intinsa ce nu spune o poveste nu primeste nimic. Astfel, desi momentan in Romania exista doar 3 sau 4 agenti literari, atat editurile cat si scriitorii au inteles importanta si eficienta lor in procesul cunoasterii reciproce.

Au fost dezbatute teme ardente ale situatiei pietei de carte, a editurilor, a scriitorilor, a traducerilor si a influentei noilor tehnologii asupra cartilor tiparite. In mod neasteptat, tehnologiile au fost privite chiar ca o modalitate de a potenta motivatia si placerea lecturii pentru publicul cititor tanar. Unii dintre speakeri au invinuit criza, situatia financiara dificila, altii dezinteresul fata de lectura si publicul ce a pierdut sau nu a castigat niciodata valoarea si motivatia necesara de a citi.

Pe langa evidentierea problemelor si a pragurilor de care se lovesc oamenii de carte din Romania, s-au trasat si cateva solutii de imbunatatire a situatiei actuale si de promovare a culturii la un nivel mult mai mare.

Felicitari organizatorilor: Agentia literara Talk Partners, sponsorilor, partenerilor si ma bucur teribil ca mi s-a oferit sansa de a contribui si eu la mediatizarea unui eveniment atat de valoros pentru cultura romana.

Sponsori: Bucovina, The Trafalgar, Granini

Parteneri: Go Travel, Editura Litera

Parteneri media: Reporter Virtual, Revista Cariere, www.cariereonline.ro, chinezu.eu, reportervirtual.ro, dreamteamro.net, politicalocala.ro, Bucharest What, Where, When; sportlocal.ro, cerecomand.ro, adreeaburlacu.ro, reteaualiterara.ro, Romania din Diaspora, Bucharest Night Life.

    Leave Your Comment Here